Haberler

Van'da Yerel Yönetimler

Van'ın Erciş İlçesindeki Umumi Mezarlıkların En İyi Şekilde Değerlendirilmesi Amacıyla Hazır Kabir Uygulamasına Geçildiği Bildirildi.

Van'ın Erciş ilçesindeki umumi mezarlıkların en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla hazır kabir uygulamasına geçildiği bildirildi.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, ilçe merkezinde bulunan mezarlıklarda yer işgalini en az seviyeye indirmek için bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi. Daha önce iş makinesiyle kabirlerin kazıldığını, bu uygulamaya son vererek eskiden olduğu gibi insan gücü ile kabir açtırmaya başladıklarını bildiren Çiftçi, yeni uygulama ile birlikte yer israfının da önüne geçileceğini söyledi. 2006 yılı içersinde belediye bünyesinde Mezarlıklar Müdürlüğü kurduklarını ifade eden Çiftçi, mezarlıklara çevre düzenlemesi, ışıklandırılması yanında tarihi motiflerle süslü birer çeşme yaptırdıklarını anlattı. Çiftçi, "İlçe merkezinde 11 adet kabristanlık mevcut olup, bunlardan 4 tanesi tamamen dolmuş durumda. Faal olan kabristanlıklarda iş makinesiyle kazılan kabirler çok yer kaplamaktaydı. Bu nedenle hem yer israfını önlemek hem de cenaze hizmetlerinin hızlı bir şekilde yapılması amacıyla insan gücüne dayalı faal olan mezarlıklarda çok sayıda hazır kabir açtırmaktayız. Ayrıca, yeni bir mezarlık alanı satın alma çalışmalarımız ise sürmektedir" dedi.

Erciş Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Lütfü Karakoç ise, 4 personel, 2 hizmet aracı ile günün her saatinde halkın hizmetinde olduklarını söyledi. Vatandaşlardan yakınlarının vefatı durumunda kendilerine ulaşmak için 0505 586 65 93 numaralı cep telefonunun 24 saat açık tutulduğunu bildiren Karakoç, "Belediye Başkanımız Fatih Çiftçi'nin direktifleri doğrultusunda halkımıza verdiğimiz her türlü hizmetten tek bir kuruş bile ücret talep etmemekteyiz" diye konuştu.

(NÇ-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title