Haberler

Van'da Mevlid Kandili Kutlandı

Van'da Mevlid Kandili kutlandıVAN - Mevlid Kandili tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da kutlandı.

Van'da Mevlid Kandili kutlandı

VAN - Mevlid Kandili tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da kutlandı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili'ni idrak etmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Ulu Cami'ye gelerek namaz kılan vatandaşlar bol bol dua etti. Programda konuşan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Mevlid Kandili nedeniyle il genelinde çok sayıda programların düzenlediğini belirterek, "Şu ana kadar 400 program gerçekleştirdik. Bu, hafta boyunca çok daha büyük sayılara ulaşacaktır. Bütün mahallelerimizde, köylerimizde, ilçelerimizde ve merkezimizdeki bütün camilerimizde Mevlid Kandili münasebetiyle programlar hazırladık. İnşallah büyük bir ahlak üzerine yaratılan ve alemlere rahmet olarak gönderilen efendimizin bize gösterdiği istikamette hareket etmek ve peygamber efendimizi tanımak amacıyla biz bu haftamızı dolu dolu geçireceğiz. Bu kapsamda Mevlid Kandili'nin ülkemize, milletimize, insanlarımıza, bütün İslam ve insanlık alemine; bundan bin 400 yıl önce nasıl o iksirden istifade edipte mutluluğa ulaşan insanlar olduğu gibi bize de nasip eylesin" dedi.

Öte yandan vatandaşlar ise kandilin İslam coğrafyasında barış, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını dileyerek, "O'nu özlüyoruz. İnşallah peygamberimiz gelir ve ümmeti toplar. O'nu bekliyor, O'nu ümit ediyoruz" şeklinde konuştular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nimetullah Arvas Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title