Haberler

Vali Yurtnaç, Kınalı Keklikleri Kanyondan Doğaya Saldı

YOZGAT Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Çalatlı Keklik Üretim İstasyonu'nda yetiştirilen ve nesli giderek tükenen kınalı keklikler, Vali Kemal Yurtnaç'ın da katılımı ile kanyondan doğaya salınmasına başlandı.

Çalatlı Keklik Üretim İstasyonu'ndan, bu yılın ilk keklik salımı, doğal güzelliği ile dikkat çeken Kazankaya Kanyonu'nda gerçekleştirildi. Vali Kemal Yurtnaç'ın da katıldığı programda, doğaya 250 kınalı keklik bırakıldı. Vali Yurtnaç, 2007 yılında kurulan keklik üretim istasyonu amacının doğada sayısı azalmaya başlayan ve özellikle Anadolu insanının çok değer verdiği kınalı kekliklerin sayısını artırmak olduğunu söyledi.

Yozgat genelinde yaklaşık 3 bin kekliğin doğaya salındığını belirten Vali Yurtnaç, "Keklik üretim istasyonunda yıllık 10 bin keklik üretimi yapılıyor. Bunlardan 3 bin tanesi Yozgat genelinde kalan 7 bin tanesi ise Türkiye'nin çeşitli illerinde doğaya salınıyor" dedi.

Toplam 250 kınalı kekliği Kazankaya Kanyonu'nda doğa ile buluşturduklarını ifade eden Vali Yurtnaç, halka ve avcılara, kekliklere zarar vermemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

- Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Yurtnaç Kazankaya Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title