Haberler

Vali Mehmet Ufuk Erden, Şehit, Gazi, İşçi ve Fakir Aileleri Evlerinde Ziyaret Ederek Bayramlarını Kutladı

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Eşi Fatma Yeşim Erden, Vali Yardımcısı Doğan Daşdemir ve Eşi Ayşe Demirdaş'la Birlikte, Şehit, Gazi, İşçi ve Fakir Aileleri Evlerinde Ziyaret Ederek Bayramlarını Kutladı.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, eşi Fatma Yeşim Erden, Vali yardımcısı Doğan Daşdemir ve eşi Ayşe Demirdaş’la birlikte, şehit, gazi, işçi ve fakir aileleri evlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Köy Hizmetlerinde kepçe operatörü olarak çalışan 3 çocuk babası işçi Güven Bayhan’ın Toplu Konut İdaresi’ndeki (TOKİ) evine giderek bayramlarını kutladı. Güven Bayhan, eşi ve çocuklarıyla sohbet eden Vali Erden, aileye çeşitli hediyeler verdi ve uzun uzun sohbet etti. Erden, “İnsanlarımızın bayramlarına, acılarına, sevinçlerine ait dönemlerde onlarla birlikte olmak gerek. Biz hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Birbirimizden çok farkımız yok. Onun için burada sizlerle birlikteyiz” dedi. Güven Bayhan da Vali Erden’i evlerinde ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, il defa bir Valiyi evde misafir etmenin heyecanını yaşadığını söyledi. Apartman çıkışında çocuklara şeker, çikolata ve meyve suyu dağıtan Vali Erden daha sonra 3 yıl önce yine Şırnak’ta şehit olan Yaşar Saygınlı’nın babası Rıza Saygınlı’nın İstasyon mahallesindeki evine geçti. Vali Erden’i burada şehit babası Rıza Saygınla, şehit annesi Asiye Saygınlı Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Muhsin Ağçay ve Kars Kore Gazisi Mehmet Karabağ karşıladı.

Şehit Babası Rıza Saygınlı, “Biz artık kendi şehit evladımızın acısının yanında televizyonda izlediğimiz ve duyduğumuz diğer şehitlerimizi üzülür ve onların anne ve babalarını düşünür olduk. Benim oğlum şehit olduğu sıradaki komutanı üsteğmen her yıl bana gelir ve “önce ben vuruldum düştüm ama o, bir eli ile beni tuttu bir eli ile de makineli tüfek ile ateş etti. Uçururumda olduğumuz içinde Balıkesirli silah arkadaşı da ağzı ile elbisemden tutarak diğer eliyle de ateş ederek beni kurtardılar. Ama üçümüzde vurulduk. Hayatımı oğluna borçluyum” diyerek elimizi öpüyor. Ama sonuçta 36 bin şehidimiz var. Bununla son bulsa her birimiz feda olalım vatana” şeklinde duygusal bir konuşma yaptı.

Vali Erden, bu ziyaretin ardından 2006 yılının Mayıs ayında yine Şırnak’ta mayın patlaması sonucu yaralanarak iki gözünü de kaybeden Gazi Çetin Çetinkaya’yı evinde ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı ziyaret sırasın da geçtiğimiz yıl Kars eski Kızılay Şube Başkanı İsmail Alibeyoğlu’nun da katkılarıyla Kızılay Düğün Salonu’nu da Üniversiteli arkadaşı ile örnek bir sadakat örneği göstererek dünya evine giren Gazi Çetin Çetinkaya, Vali Erden’e teşekkür etti. 3 aylık çocuklarını kucaklarına alarak seven Vali Erden ve Yeşim Erden, bebeğin, vatana, millete ve ailesine hayırlı evlat olmasını dilediler.

Vali Erden son alarak 6 ay önce çalıştığı bir kereste atölyesinde üzerine kalasların düşmesi nedeniyle iş gücünü kaybederek çalışamaz duruma gelen 6 çocuklu Baki Aysel’in evine gitti. Vali Erden, Baki Aysel’in, “Kızım Birgül Erzurum’da üniversiteyi kazandı ama maddi durumumuzdan dolayı gönderemedik ve kızımızda bizleri bu durumda bırakıp gitmek istenmedi. Diğer kızım Yudum ise yine aynı sebeplerden okula gidemedi” dedi. Bunun üzerine Vali Erden, Birgül ve Yudum’un eğitimlerine devam etmeleri için aileye yardımcı olacaklarının sözünü verdi.

(BA-AA-Y)

14.10.2007 13:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title