Haberler

Vali Büyükersoy: "Arıcılık Bölgede Önemli Bir Gelir Kaynağı Olabilir"

Vali Vedat Büyükersoy, arıcılığın bölge için önemli bir gelir kaynağı olabileceğini söyledi.

Vali Vedat Büyükersoy, arıcılığın bölge için önemli bir gelir kaynağı olabileceğini söyledi.

Donatım köyü yakınlarında İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol çalışmalarını denetleyen Büyükersoy, yol kenarındaki arıcılarla sohbet etti.

Artık vatandaşların tarlasında, arazisinde, yaylasında istediği gibi gezdiğini belirten Büyükersoy, huzur ortamının vatandaşın fakirlik zincirini kırmasına ortam sağlandığını ifade etti.

Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Bu aynı zamanda ekonomik getirisi olan bir durum. Vatandaşlar herhangi bir endişe duymadan buraya arı kovanlarını getiriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. İnsanımızın fakir kalmasını istemiyoruz. Arıcılar bu yıl bal üretiminde artış olduğunu ifade etti. Bölgede arıcılık yapanların fakirlik zincirini kıracağına inanıyorum. Hatta bundan elde edilecek gelirle zengin olmaları bile mümkün."

Arıcı Abdullah Uyanık ise yörede uzun yıllardan beri arıcılık yaptıklarını, geçen yıllara oranla daha kaliteli ve bereketli bal elde ettiklerini ifade etti.

Uyanık, "Artık huzur ortamı sağlandı. İstediğimiz yere kovanlarımızı bırakabildik. Daha önce tedirginlik oluyorduk" dedi. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Vedat Büyükersoy Abdullah Uyanık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title