Haberler

Vaka sayısı artan Tokat'ta yeni tedbirler: Nikahlar ertelendi, hayvan pazarları kapatıldı

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu tabloya göre, 15-21 Şubat'ta oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller arasında ilk 6'da bulunan Tokat'ta, İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nca yeni kararlar alındı. Vali Ozan Balcı, 10 gün süresince düğün ve nikahların ertelendiğini, spor salonları ve hayvan pazarlarının ise kapatıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın'covid19.saglik.gov.tr' adresinde, Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, 15-21 Şubat'ta Kovid-19 vaka sayılarının nüfusa oranla en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 6'da Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Rize ve Tokat aldı.

Tokat, geçen hafta 118,52 ile 8'inci sıradayken, bu hafta 149,20 ile 6'ncı sıraya yükseldi. Vaka sayılarının yükselmesiyle birlikte il genelinde yeni tedbirler alındı. Tokat'ta, 10 gün süreyle düğün ve nikahlar ertelendi ayrıca spor salonları ile hayvan pazarları kapatıldı.

"CENAZE VE TAZİYELERDE DİKKAT ETMEMİZ LAZIM"

Tokat Valisi Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Emniyet Müdürü Göksal Topaloğlu da Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerde bulundu.

Denetimler sonrası Vali Ozan Balcı, İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Balcı, il genelindeki vaka artışının taziyelerden kaynaklandığını belirterek, "Vatandaşlarımızın özellikle hafta sonu yasaklarına dikkat etmelerini istiyoruz. Cenazelerde ve taziyelerde dikkat etmemiz lazım çünkü en çok bu sebepten kaynaklanıyor. Bunlara daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu konuyla alakalı bir kısım kararlar aldık. 10 gün boyunca hayvan pazarlarını kapatacağız. 10 gün boyunca düğün ve nikahların yapılmasını istemiyoruz. Bununla ilgili karar aldık. Bizim Tokat'ta sayımız artmaya başladı. İlk 10'dayız, bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Vaka sayısı artan Tokat'ta yeni tedbirler: Nikahlar ertelendi, hayvan pazarları kapatıldı

Vaka sayısı artan Tokat'ta yeni tedbirler: Nikahlar ertelendi, hayvan pazarları kapatıldı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hıfzıssıhha Kurulu Balcı Tokat Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500

Yorumlar (5)

İLGİNÇ DEĞİL Mİ ?:

TOKAT''TA HAYVAN PAZARI KAPATILIYOR. . PARTİ KONGRESİ HİÇ AKSATILMAKSIZIN YAPILIYOR. . HAYVANLAR VE CELEPLER (HAYVAN ALIM-SATIMI YAPANLAR) KORUNMAYA ÇALIŞILIYOR. . ÖZÜR DİLERİM AMA, PARTİLİLER HAYVANLARDAN DAHA MI ÖNEMSİZ ?

16
4
yanıtYanıtla
Suna:

Ya insanları pancar parasını verirken tek bankaya bağlamalarına ne denilmeli

yanıt0
yanıt0
Hacı unverdi:

Kadir topbaşın cenazesi hınca hınc dolsun garibana 30 kişi

3
1
yanıtYanıtla
Ahmet arı:

Kongrelere niye bi açıklama yapılmıyor veya niye yapılıp salgın hortluyor bunu bu millet bilmiyormu kimi kandırıyorlar velhasıl şirazeden çıktık cinnet

1
0
yanıtYanıtla
Serpil:

Bu kadar virüs artmışken okullar neden açılıyo bana bunu açıklayın göndermessem olmuyo göndersem resmen mikrobun içine çocugumu gödericem bile bile cenaze evleriyle hayvan pazarları kapatılınca hemen virüs bitmiycek anlamsız ve saçma hafta sonu sokağa çıkma yasağında yürüyüs yapnları normal hava almaya çıkmışlar önce onları durdurun kural neyse uyuyoruz bir senedir evlerin içindeyiz ama uymayanlar yüzünden biz yada çocuklarımız bunun sonucunu çekemez

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title