Haberler

Üniversite Öğrencileri Vatandaşın Tansiyonunu Ölçtü

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun sosyal sorumluluk projeleri vatandaşı sevindirmeye başladı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun sosyal sorumluluk projeleri vatandaşı sevindirmeye başladı. İlçe merkezinde stant kuran öğrenciler gelen geçen herkesin tansiyonunu ölçtü.

Öğrencilerin çalışmaları meydanda ilginç görüntüler oluştururken özellikle yaşlılar okulun projelerinden mutlu olduklarını belirttiler. Çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Danışmanı Öğretim Görevlisi Sultan Kılıç, ve koordinatörler Serpil Alimoğlu, Melek Karakurt, Gamze Güllü, Kübra Şentürk, Safiye Akdağ ve Gökhan Acar tarafından yürütülen projenin hem öğrencilerin sosyal sorumlulukluluklarını artırdığını hem de vatandaşı sevindirdiğini söyledi.

Nazilli'nin en önemli özelliklerinin başında nüfusunun hızlı yaşlanışı geldiğini belirten Proje Koordinatörü ve Öğretim Görevlisi Sultan Kılıç, "Daha şimdiden nüfusunun yüzde 15'ni yaşı 60 ve üzerindeki bireyler meydana getirmektedir. Bu da bizi yaşlanma ve yaşlılık, dolayısıyla "yaşlı insan" ile daha yakından ilgilenmeye sevk eden sebeplerden biridir. Tasarlanan proje Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı ve Evde Bakım Programı öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Dersi Kapsamında oluşturuldu. Nazilli'de yaşayan 60+ bireylerin ulaşabilecekleri en kolay yerlerde sağlık hizmeti vermek ve kaliteli bir yaşlılık dönemi geçirmelerini sağlamak için bilgilendirmeyi kapsayan projemiz 3 gün sürdü. Proje kapsamında yüzlerce kişinin tansiyonunu ölçüp, obezite ve kaliteli yaşlanma hakkında bilgilendirmeler yaptık. Bunun yanında öğrencilerimiz uygulama sahasında teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerini de sağlamış oldu" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Sultan Kılıç Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title