Haberler

Unesco Türkiye Milli Komisyonu Yozgat Ziyareti Gerçekleştirdi

Yozgat Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü girişimleri sonucu gerçekleştirilen toplantıya Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey'in yanı sıra Unesco Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Avni Botsalı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Vali Kemal Yurtnaç'ın öncülük ettiği toplantıda Yozgat Müze Müdürü Hasan Şenyurt, slayt eşliğinde Yozgat'ın tarihi ve kültürel mirasları hakkında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yetkililerine bilgiler verdi.

Termal kongre ve spor turizmin yeni adresinin Yozgat olması için çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Vali Yurtnaç, "Yozgat'ta 9 tane termal kaynağımız var sadece bir tanesi Sorgun ilçemizde değerlendirilmiş. Diğerleri boş akıyor. Biz buralara termal otel yapılmasını istiyoruz. Yapılan termal otellerle beraber burada kongre turizminin de oluşacağını düşünüyoruz. Yozgat'ı Türkiye'de kongrelerin olduğu bir şehir yapacağız" dedi.

Yozgat'ın kültürel, tarihi, doğal imkanlarını öne çıkarmak istediklerini ifade eden Vali Yurtnaç, "Tarım ve hayvancılığın yanı sıra Yozgat'ın kültürel mirası olan Roma Hamamı'nı Yozgat'ın ve Türkiye'nin tanıtımında bir fırsat olarak görüyorum. Yozgat'ın tarihi değerlerini turizme kazandırmak için gerekli girişimlerde bulunduk" dedi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu olarak bu toplantıyı düzenleyen Yozgat Valiliğine teşekkür eden Komisyon Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, "Bu toplantıyı tanışma, birlikte çalışma açından bir vesile olarak görüyoruz. Burada her türlü bize gelebilecek talebi, isteği değerlendireceğimizden emin olmanızı isteriz. Güzergahımız üzerindeki Yozgat, diğer şehirlerimiz gibi UNESCO açısında pek çok imkana ve fırsata sahip. Ancak bu fırsatları çoğu zaman bulmak araştırmak ve ona göre alt yapıyı hazırlayarak çalışmak gerekiyor. İnşallah Yozgat'ta ki değerler de araştırarak gerekli çalışmalar yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kemal Yurtnaç Türkiye Unesco Yozgat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title