Haberler

Uluslararası Türk Akademisi, "Büyük Şahsiyetler ve Türk Dünyası" etkinliği düzenledi

Güncelleme:

Uluslararası Türk Akademisi tarafından Ankara'da düzenlenen "Büyük Şahsiyetler ve Türk Dünyası" etkinliğinde, "Ahmet Baytursınulı ve Alaş", "Kırgız Destanı Manas" ve "Kazak Eğitimcilerinin İlk Kongresi" kitaplarının tanıtımı yapıldı.

Uluslararası Türk Akademisi tarafından Ankara'da düzenlenen "Büyük Şahsiyetler ve Türk Dünyası" etkinliğinde, "Ahmet Baytursınulı ve Alaş", "Kırgız Destanı Manas" ve "Kazak Eğitimcilerinin İlk Kongresi" kitaplarının tanıtımı yapıldı.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğindeki etkinliğe, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali ve birçok davetli katıldı.

Sapiyev, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi tayin edildikten sonra ilk etkinliklerini düzenlediklerini söyledi.

"2022 yılı önemli yıl dönümleriyle doludur. En önemlisi de Kazakistan-Türkiye ilişkililerimizin 30. yıl dönümüdür. Kökleri kardeşliğe dayanan iki ülke ilişkileri her alanda ivme kazanarak gelişmektedir." ifadelerini kullanan Sapiyev, büyükelçilik olarak kültürel etkinliklere önem verdiklerini aktardı.

Sapiyev, iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek için Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek kitaplara ilişkin bilgiler paylaştı.

Kıdırali, kitapların Türkçe çeviri çalışmalarının bu yıl içinde biteceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, "Ahmet Baytursınulı ve Alaş", "Kırgız Destanı Manas" ve "Kazak Eğitimcilerinin İlk Kongresi" kitaplarının kurdele kesimi yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title