Haberler

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları"

Gazeteci yazar Roni Margulies, İsrail'in kuruluşundan bu yana ABD tarafından desteklendiğini belirterek, "İsrail ABD'ye mahkum, son tahlilde ABD'nin dediğini yapmak zorunda.

Gazeteci yazar Roni Margulies, İsrail'in kuruluşundan bu yana ABD tarafından desteklendiğini belirterek, "İsrail ABD'ye mahkum, son tahlilde ABD'nin dediğini yapmak zorunda. ABD'nin askeri ve ekonomik yardımı olmadan varlığını sürdüremez" dedi.

Almanya'nın Köln kentinde "Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları" kapsamında Perspektif dergisi tarafından seminerler düzenlendi. Üç gün süren seminerin son gününde İsrail'e yönelik eleştirileriyle bilinen Yahudi kökenli Margulies, "Antisemitizmi Meşrulaştırmak İçin Kullanılan Argümanlar" konulu bir konuşma yaptı.

Irkçılığın her türüne karşı olduğunu dile getiren Margulies, insanların ten rengi veya milliyeti nedeniyle belli bir karakter özelliğiyle sınıflandırılmaması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de insanların Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler hakkında ön yargılara sahip olduğunu anlatan Margulies, bunun "Kemalist" düşünceden kaynaklandığına dikkati çekti.

Margulies, İsrail'in politikalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. İsrail devletinin Batılı ülkelerin amaçları doğrultusunda hareket ettiğini öne süren Margulies, şöyle devam etti:

"İsrail devleti, Batı emperyalizminin bir uç karakolu, jandarma karakolu olarak Ortadoğu gibi kritik ve istikrarsız bir bölgede kurulmuştur. Üstelik yerel halkı tümüyle hukuk, ahlak ve etik dışı şekilde dışlayarak kurulmuştur. Bölgede bir jandarmaya ihtiyacı olan dönemin büyük güçleri, önce İngiliz İmparatorluğu sonra ABD, bunu destekledi."

-"Siyonizm'in dinle alakası yoktur"-

İsrail'in siyonizm tarafından kurulduğunu belirten Margulies, "Siyonizm dini değil, siyasi bir harekettir. Dinle alakası yoktur. Siyonist önderlerin hepsi Batı Avrupalı, aydınlanmacı, ateist insanlardır. Tamamen siyasi bir hareket olarak siyonizmi oluşturup İsrail devletini kurmuşlardır" dedi.

Margulies, Yahudilik ve siyonizmin çok farklı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Müslüman kamuoyu ve Müslüman kuruluşlar İsrail devletinin kuruluşunu ve İsrail'in günümüzde yapmakta olduğu vahşeti, barbarlığı, savaşları 'Yahudiler yapıyor' diye düşünmekten kendilerini alıkoyamıyor. Tabii ki pek çok Müslüman aydın 'Yahudi başka bir şey, siyonizm başka bir şey' diyor. Ama genel yaklaşım bu değil. İsrail ne zaman Gazze'ye saldırsa Türkiye'de benim de katıldığım gösteriler yapılır. Ancak bu gösterilerde sadece siyonizm değil Yahudiler hakkında da sloganlar atılıyor."

İsrail'in kuruluşundan bu yana ABD tarafından desteklendiğini ifade eden Margulies, "İsrail ABD'ye mahkum, son tahlilde ABD'nin dediğini yapmak zorunda. ABD'nin askeri ve ekonomik yardımı olmadan varlığını sürdüremez" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Roni Margulies Almanya İsrail Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title