Haberler

Ülkücüler "Türkçülük Bayramı"nı Kutladı

Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Türkmen, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı'nın, Türk Milliyetçiler İçin Onurlu Fikir Mücadelesinin Başlangıcı Olduğunu Söyledi.

Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Türkmen, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı'nın, Türk milliyetçiler için onurlu fikir mücadelesinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda ülkü ocaklarına üye gençlerin de katıldığı bir basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Türkmen, Türkçülük ve Turancılık Davası'nın tüm aşamalarıyla kendilerine acıyı, kederi ve çileyi hatırlatmasına karşılık, bu günü bayram ilan ettiklerini belirterek, "Bunun sebebi, Türk milleti bu direniş sayesinde Türkçü mücadelenin yol başlarını keşfetmiş, yolunu çizmiş, pusulasını ayarlamış olmasıdır. Bu tarih, onurlu fikir mücadelesinin başlangıcıdır." dedi

Türk milliyetçilerinin her zaman ülkenin ve milletin her türlü değer ve kutsallarına sahip çıktığını vurgulayan Abdullah Türkmen, "İçinde bulunduğumuz süreçte, milletimiz çok ciddi ve çetin zorluklarla karşı karşıyadır. Ülkemizi bir yandan dışardan kuşatmak isteyen, öte yandan içeriden bunaltıp, maddi ve manevi olarak çökertmek isteyen güç odakları bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli ve üniter yapısına yönelik saldırılar her geçen gün artmakta, milletimizin kimliğini oluşturan kurumlar birbir tahrip edilmek istenmektedir." diye konuştu.

Açıklamasında, Türk milletinin her türlü engelleme ve baskılara rağmen yüzyılın lider ülkeleri arasında yerini alacağını kaydeden Abdullah Türkmen, bunu da Türk milliyetçilerinin sağlayacağını sözlerine ekledi.

(İS-AA)

03.05.2007 17:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title