Haberler

Uğur Mumcu'nun Öldürülmesinin 22'nci Yılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Mumcu’yu katleden karanlık eller ortaya çıkarsa, öncesi ve sonrasındaki tüm faili meçhul cinayetlerin de aydınlatılabilmesi söz konusu olabilecektir''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Mumcu'yu katleden karanlık eller ortaya çıkarsa, öncesi ve sonrasındaki tüm faili meçhul cinayetlerin de aydınlatılabilmesi söz konusu olabilecektir" dedi.

Tanrıkulu, Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, aradan 22 yıl geçtiği halde faillerinin ortaya çıkarılmamış olmasının şaşırtıcı gelmediğini belirtti.

Mumcu'yu hedef alan karanlık güçlerin, bugüne kadarki tüm iktidarlar tarafından korunduğunu ileri süren Tanrıkulu, "Uğur Mumcu'nun failleri, Musa Anter'in de failleridir, Metin Göktepe'nin de, Doğan Öz'ün, Hrant Dink'in ve diğer tüm faili meçhul cinayetlerin de" ifadesini kullandı.

Mumcu'nun, Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli bir entelektüel-gazeteci olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Uğur Mumcu'yu katleden karanlık eller ortaya çıkarsa, öncesi ve sonrasındaki tüm faili meçhul cinayetlerin de aydınlatılabilmesi söz konusu olabilecektir" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Mumcu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title