Haberler

Üç Önemli İsim Zeytinburnu'nda

Güncelleme:

Hüsrev Hatemi , İbrahim Tenekci ve İsmail Kılıçarslan Zeytinburnu'nda

Zeytinburnu Belediyesi'nin şair İsmail Kılıçarslan'ın sunumuyla düzenlediği Şair Okur Buluşması programı Mart ayında Türk şiirinin önemli kalemlerini ağırlıyor.

Gün Akşamlıdır, Non Dolet, Aşka Reddiye gibi dilden dile dolaşan şiirleri ve engin divan edebiyatı bilgisinin yanı sıra mütevazi kişiliğiyle de tanıdığımız Şair Hüsrev Hatemi'nin onur konuğu olarak katılacağı programda; Hüsrev Hatemi'nin şiiri ve şahsiyetine dair yazdığı mühim yazılarla üstada vefa gösteren şair İbrahim Tenekeci'de konuşmacı olarak yer alıyor.

Şair Okur Buluşması, 19 Mart Salı akşamı saat 19.00'da, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Hüsrev Hatemi kimdir?

1938 yılında İstanbul'da doğdu. Güney Azerbeycan'dan göç etmiş bir aileye mensuptur. Hüseyin Hatemi ile ikiz kardeştir. İstanbul Atatürk Erkek Lisesi'ni bitirdi ( 1956 ) İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1962′den mezun oldu. Bitirdiği fakülteye iç hastalıkları asistanı olarak girdi 1966. 1971′de doçent, 1978′de profesör oldu. Şiir ve denemelerini Fikir ve Sanatta Hareket ( 1966 – 79 ), Türk Edebiyatı ( 1985 – 89 ) Cumhuriyet, Milliyet, Zaman, Mavera, Tarih ve Toplum ( 1984 – 88 ), Tercüman ( 1989 ) dergi ve gazetelerinde yayımladı.

Hatemi'nin şiir ve deneme kitapları dışında mesleği ile ilgili eserleri de vardır. İkbal Gazeli adlı tek şiiriyle İslam dergisinin 1963′de açtığı şiir yarışmasında birincilik ödülünü, Yozlaşmadan Uzaklaşmak kitabı ile de Türkiye Yazarlar Birliği 1988 Deneme-Eleştiri Ödülü'nü kazandı. 1994 yılında Gün Akşamlıdır şiiriyle Türkiye Yazarlar Birliği Şiir Ödülü'nü kazandı.

Eserleri Şiir : Eski Kentte Bir Gece ( 1968 ), Akşam Gümrükçüleri ( 1973 ), Şiirler ( yeni şiirleriyle ilk iki kitabında yer alan şiirleri 1984 ), Lodosçu ( 1987 ), Grili Çocuk ( 1988 ), Bütün Şiirleri ( 1990 ). Kişver ( 2011) Deneme : Yozlaşmadan Uzaklaşmak ( 1988 ), Hoşça Bak ( 1989 ), Çelebi Bizi Unutma ( 1990 ), Bir Bilim Dalı Mücadelesi ve Tanzimat ( 1990 ).

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Kılıçarslan İbrahim Tenekeci Hüseyin Hatemi Zeytinburnu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title