Haberler

Tutuklu ve Hükümlüler Sebze Yetiştirecek

Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlüler için verilen meslek eğitimi kapsamında sera açılışı yapıldı.

Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlüler için verilen meslek eğitimi kapsamında sera açılışı yapıldı.

Kurumun bahçesinde oluşturulan seranın açılış töreninde konuşan Salihli T Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Erkan Keskin, tutuklu ve hükümlülere meslek edindirmek amacıyla eğitim çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Bu kapsamda seracılık konusunda da bir ziraat mühendisi önderliğinde eğitim çalışmasının devam ettiğini bildiren Keskin, tutuklu ve hükümlülerin seracılığı uygulamalı olarak öğrenebilmesi için 3 bin metrekare alan üzerinde sera oluşturduklarını dile getirdi.

Kurumun bahçesinde kurdukları serada sebze yetiştiriciliği yapılacağını anlatan Keskin, "Buradaki tarımsal faaliyetlerin asıl amacı, tutuklu ve hükümlülerin tahliyeleri sonrası kendi ayakları üstünde durmalarını sağlamak. Burada işi öğrenerek, altın bileziği kollarına takacaklar. Seramızda ilk etapta Açık Ceza İnfaz Kurumundan 20 hükümlüyle 15 bin adet marulun ekimi yapıldı" dedi.

Tarım eğitimleri kapsamında 300 dekarlık alanda hububat, 30 dekarlık alanda ise bağcılık yapmak üzere planlama yaptıklarını da dile getiren Keskin, yetiştirilecek ürünlerin kurum ihtiyaçları için kullanılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Erkan Keskin Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title