Haberler

Tutap Başkanı Fikret Yıldız, "Unesco Asıl Listeye İlk Olarak Girmesi Gereken Yer Ahlat Selçuklu...

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, "UNESCO asıl listeye ilk olarak girmesi gereken yer Ahlat Selçuklu Mezarlığı olacaktır" Ahlat'ın UNESCO adaylık süreci TUTAP Başkanı Fikret Yıldız: "Asıl listeye ilk olarak girmesi gereken yer, Ahlat Selçuklu Mezarlığı olacaktır"BİTLİS - Bitlis'in Ahlat...

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, "UNESCO asıl listeye ilk olarak girmesi gereken yer Ahlat Selçuklu Mezarlığı olacaktır"

Ahlat'ın UNESCO adaylık süreci

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız :

"Asıl listeye ilk olarak girmesi gereken yer, Ahlat Selçuklu Mezarlığı olacaktır"

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve Anadolu'nun 'Orhun Abideleri' olarak nitelendirilen Ahlat Selçuklu Mezarlığını ziyaret eden TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, "UNESCO asıl listeye ilk olarak girmesi gereken yer Ahlat Selçuklu Mezarlığı olacaktır. Buradan da bu müjdeyi veriyorum" dedi.

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı ile Turizm ve Tanıtma Platformu tarafından Bitlis'in ulusal ve uluslararası alanda daha etkili ve kapsamlı olarak tanıtılması ve Ahlat Selçuklu Mezarlarının UNESCO geçici listeden asıl listeye alınması süreci kapsamında ilçede bir gezi programı düzenlendi. İlk olarak Ahlat Müzesini gezen heyet, daha sonra Ahlat Selçuklu Mezarlığına geçti. Buradaki mezar taşlarını ve üzerindeki motifleri büyük bir hayranlıkla inceleyen heyet, daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burada gazetecilere açıklama yapan BETAV Başkanı Ahmet Eren, "Öncelikle TUTAP'a çok teşekkür ediyoruz. Bitlis'imizi ve özellikle de Ahlat'ımızı tanıtım programında öne almalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bitlis'imizin iftihar ettiği, daha doğrusu tüm İslam aleminin iftihar ettiği çok merkezi bir yer olan Ahlat'tayız" dedi.

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız ise, UNESCO listesine girmenin büyük avantajları olduğunu vurgulayarak, "Buradan şu müjdeyi vermek istiyorum. Gerçekten biz Türkiye'deki dünya mirası unsurlarının tanıtımını yapan, proje yürüten bir platformuz. 60 ili kapsayan bir çalışma yürütüyoruz. Aslında burayı görmeden karar vermiştik. 2019 veya 2020 yılında UNESCO asıl listesine alınması için burayı gördükten sonra inanın şevkimiz ve heyecanımız daha da arttı. Asıl listeye girmesi için artık başka bir alternatif de Türkiye'de düşünmüyoruz. İlk olarak girmesi gereken yer Ahlat Selçuklu Mezarlığı olacaktır. Buradan da bu müjdeyi veriyorum. İnşallah Sayın Bakanımızın da hedefi göstermesiyle bu start verilecektir. Önümüzdeki sene için bu müjdeyi vermek istedik. Sayın Bakanımız da bunu ilan etti. İnşallah ondan sonra ki ilk yıl bilemediniz ikinci yıl muhakkak gireceğini düşünüyorum. Tabi o asıl listeye girmenin en büyük avantajı da buranın artık bir dünya miras şehri olacağıdır. Turizm alanında da çok büyük gelişmelerin olacağını ve buranın bir turizm merkezi olup hem ekonomiye hem de sosyal yaşama büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından ilçeye gelen misafirlere, Ahlat'ın zengin tarihi hakkında bilgiler aktarıldı.

Düzenlenen gezi programına Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, BETAV Başkanı Ahmet Eren, Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, Ahlat Müze Müdürü Mikail Erçek, Ahlat Esnaf Odası Başkanı Mesut Şeker, AKEV Ahlat Dernekleri ve Tatvan Ticaret Odası yetkilileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Fikret Yıldız Selçuklu Bitlis Ahlat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title