Haberler

"Türkü Şairi"Nden Ustalara Türkü Sözü

Musa Özyürek-Betül Abbak - Niğde'de yaşayan ve sanat camiasında "Türkü Şairi" olarak bilinen şair Fikret Dikmen'in yazdığı şiirler, Musa Eroğlu, Kıvırcık Ali, Nurettin Rençber, Güler Duman, Sevcan Orhan, Seyfi Doğanay, Bülent Serttaş gibi çok...

Musa Özyürek-Betül Abbak - Niğde'de yaşayan ve sanat camiasında "Türkü Şairi" olarak bilinen şair Fikret Dikmen'in yazdığı şiirler, Musa Eroğlu, Kıvırcık Ali, Nurettin Rençber, Güler Duman, Sevcan Orhan, Seyfi Doğanay, Bülent Serttaş gibi çok sayıda ünlü sanatçının okuduğu türkülerde hayat buluyor.

Küçük yaşlardan itibaren şiire merak duyan ve boş zamanlarında duygularını yazıya döken 60 yaşındaki türkü dostu şair Fikret Dikmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada 1997 yılında emekli olduktan sonra şiirlerini kitapta topladığını ve 14 yıl önce ilk şiir kitabını çıkardığını söyledi.

Aynı zamanda Müzik Eserleri Meslek Birliği (MESAM) üyesi olan ve bu zamana kadar 9 şiir kitabı yazdığını belirten Dikmen, şiirlerini kitapta topladıktan sonra ünlü sanatçıların kendisine ulaşmaya başladığını ve şiirleri türkü olarak okuyup, albümlerine koyduklarını ifade etti.

Kitaplarında yer alan şiirlerden yaklaşık 50'sinin bestelenerek türkü olarak okunduğunu belirten Dikmen, şöyle konuştu:

"Yazdığım şiirlerin kolaylıkla türkü olarak bestelenmesi nedeniyle dostlarım ve sanat camiası bana 'Türkü Şairi' ismini verdi. Musa Eroğlu'ndan Kıvırcık Ali'ye Nurettin Rençber'den Güler Duman'a kadar birçok ünlü sanatçı şiirlerimi türkü olarak okudu ve albümüne koydu. 30'dan fazla ünlü sanatçıya şiirlerimi söz olarak verdim beste yapıldı. Bu besteleri de sanatçılar albümlerinde okudu ve okumaya da devam ediyor. Şiirlerimi okuyan ve albümlerine koyan sanatçılardan bazıları; Musa Eroğlu, Güler Duman, Nurettin Rençber, rahmetli Kıvırcık Ali, Sevcan Orhan, Selahattin Alpay, Bülent Serttaş, Seyfi Doğanay, Yusuf Gül, Kazım Dirlik, Lütfü Gültekin gibi ismini sayamadığım bir çok sanatçı var."

Şiirlerinde insanı ön plana çıkardığı için tercih edildiğini dile getiren Dikmen, genelde sosyal konuları ele aldığını, bunun yanı sıra sevda, aşk, doğa ve taşlamalara da yer verdiğini, hala şiir yazmaya devam ettiğini, şuan bir kitap oluşturacak kadar şiirinin hazır olduğunu, her iki yılda bir kitap çıkardığını ve 2013 yılında 10. şiir kitabını da tüm şiir sever ve türkü dostlarına ulaştıracağını bildirdi.

Kitabında "Nazlı Yar" ismini verdiği şiirin "Ezele" olarak tanındığını ve 10'a yakın sanatçının türkü olarak okuyup albümüne koyduğunu ifade eden Dikmen, çok sayıda sanatçının da hala kendisinden bu şiiri istediğini söyledi.

Nazlı Yar şiirinin, şuan özel bir televizyon kanalında yayında olan ve ilgiyle izlenen "Ustura Kemal" adlı dizinin de müziği olarak kullanıldığını aktaran Dikmen, dizi sayesinde şiirin gençler tarafından da tanındığını ve sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırdığını vurguladı.

Çeşitli üniversitelerden öğrencilerin şiir üzerine tez araştırması için kendisine ulaştıklarını vurgulayan Dikmen, şiirlerine bu şekilde ilgi gösterilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini anlattı.

Emekli ikramiyesini şiir kitaplarını bastırmak üzere kullandığı için eşinin ilk zamanlar bu durumdan rahatsız olduğunu belirten Dikmen, "Daha sonra sanatçılar şiirlerimi okumaya başlayıp telif yasasından dolayı gelir elde etmeye başlayınca eşim de bana destek vermeye başladı" dedi.

Dikmen, yazdığı şiirlerle bu zamana kadar katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüller de aldığını kaydetti.

Yayıncı: Şükran Yücel - NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Nurettin Rençber Fikret Dikmen Kıvırcık Ali Güler Duman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title