Haberler

Türkoğlu 'Iğdır'ın Kuşları' Kitabını Tanıttı

Türkoğlu 'Iğdır'ın kuşları' kitabını tanıttıIĞDIR - Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır'da kayıt altına alınmış ve halkalanan kuş türlerinin bulunduğu 'Iğdır'ın kuşları' adlı kitabını tanıttı.

Türkoğlu ' Iğdır'ın kuşları' kitabını tanıttı

IĞDIR - Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır'da kayıt altına alınmış ve halkalanan kuş türlerinin bulunduğu 'Iğdır'ın kuşları' adlı kitabını tanıttı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, "Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Kuzey Doğa Derneği ve Kafkas Üniversitesi işbirliğiyle kuşların halkalama olayına giriştik. Envarter niteliği taşıyan bu kitaba 2006 yılının sonbahar ayında başlayıp 2016'ya kadar 10 yıllık bir çalışma sürecinden geçtikten sonra tamamlandı. Buradaki amacımız Iğdır'daki fauna varlığını ve kuşların göç yollarını tespit etmekti" dedi.

"Bu kitabın tümü Iğdır'ı kapsıyor"

Iğdır'da toplam 321 tane kuş türünün tespit edildiğini ifade eden Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, "Bunların 276 tanesi halkalama yaptığımız alanda görüldü, 183 tanesi ise halkalayarak tekrar doğaya bıraktık. Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katkılarıyla birlikte böyle bir kitap hazırlama gereği hissettik. Kitapta bulunan türlerinin hepsi kayıt altına alınmış, halkalanmış ve fotoğrafı alanda çekilmiş olan kuşlardan oluşuyor. bu kitabın tümü Iğdır'ı kapsıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mete Türkoğlu Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title