Haberler

Türkiye'de Suriyelilerin şehirlere göre dağılımı! BM'nin yayınladığı haritada 5 ilimiz başı çekiyor

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilerin, şehirlere dağılımıyla ilgili haritayı güncelledi. Haritada ilk 5 sırayı İstanbul, Hatay, Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa aldı. Bu şehirlerde Suriyeli nüfusu 300 binin üzerinde olarak kayda geçti.

Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan ve10 yılı aşkın süredir bu yana devam eden iç savaş nedeniyle çok sayıda Suriyeli mülteci, sınırdan Türkiye topraklarına giriş yaptı.

Aradan geçen sürede hangi ilimizde ne kadar Suriyelinin yaşadığı da merak edilmeye başlandı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, yayınladığı güncel harita ile bu sorunun yanıtını verdi.

İLK 5 ŞEHİRDE 300 BİNİN ÜZERİNDE SURİYELİ YAŞIYOR

BM'nin paylaştığı haritaya göre 300 binin üzerindeki Suriyeli nüfusuyla en çok Suriyeli'nin yaşadığı iller arasında İstanbul, Hatay, Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa başı çekiyor. Konya, İzmir, Mersin, Adana, Bursa ve Kilis ise 100 bin-300 bin arası Suriyeliye ev sahipliği yapıyor.

EN AZ SURİYELİ'NİN YAŞADIĞI İLLERDE 50 BİNE KADAR SURİYELİ VAR

Bu illeri ise 50 bin-100 bin arasında Suriyelinin barındığı Kocaeli, Kayseri, Mardin ve Kahramanmaraş izliyor. Haritaya göre Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Muğla, Manisa, Sakarya gibi iller ise 10 bin-50 bin arasında Suriyeliyi ağırlıyor.

İşte BM tarafından güncellenen o harita;

Türkiye'de Suriyelilerin şehirlere göre dağılımı! BM'nin yayınladığı haritada 5 ilimiz başı çekiyor

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Haberler

500

Yorumlar (34)

Onder Yildiz:

kendi ülkesine faydası olmayanın bizim ülkemizde işi ne?

868
40
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Kafalarına Varil bombası atıyor kendi devleti. YPG çocuklarını alıp terörist yapıyor İSİd de kafa kesiyor. İşleri kolay değil. diyeceksin ki savaşsın evet savaşıyorlar zaten. ÖSO TSK nın emirnde kuzey Suriye yi kurtardı.

yanıt10
yanıt90
Haydar:

Bahçeli bir zamanlar suriyelilere çok öfkeliydi.Meydanlarda derhal gönderilmeliler vatanımız için güvenlik sorunu falan diyordu.Şimdi iktidar ortağısın ne duruyorsun elinizi tutanmı var.

837
30
yanıtYanıtla
Saban Antalyaspor:

Oy ugruna ülkemize doldurduk 20 sene sonra evlatlarımıza suriyeli bir başkan bırakmak için az kaldı :)

589
47
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Dìn kardeşlerimiz umarım çok yakında bizim kanunlarımız da değişir 5 avrat alırız 3 suriyeli genç kız 2 afganlı genç kız her sene 5 çocuk 5 sene sonra 25 çocuk 5 avrat 30 para yok pul yok açlıktan geberir gideriz

yanıt37
yanıt7
Tuncer KAFKASLI KAFKASLI:

Ülkemizdeki vatandaşımızın,Türk halkının sefalet çeken insanlarını göremeyen bir devlet anlayışına ne dersiniz?Savunmaya gecincede adı faşizim oluyor?

503
39
yanıtYanıtla
Bozkurt :

Yazdıklarımı rica ediyorum, siyaset dışı düşünün. Sayın c. başkanımız Rize'li, içişleri bakanımız da Trabzonlu. Bu iki vilayetin dışında doğu Karadeniz vilayetleri olan Ordu- Giresun ve Artvin'de numunelik tek bir SURİYELİ YOK. Buna ne diyeceğiz? ANADOLU İNSANI APTAL MI?

492
35
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

seneye yeni hükümetle birlikte hepsi şut

271
16
yanıtYanıtla
Luckxor flu:

Hadi ordan yeni hükümetle hepsi şutmuş amma rüya görüyorsunuz. O zaman Avrupa'daki Türkleride oranın yeni hükümeti şutlasın öyle dünya yok bu saatden sonra Suriyeliler bu ülkenin bir parçasıdır nokta

yanıt6
yanıt117
Eğrioturdoğrukonuş:

Beğenmediğiniz hıristiyanların Ukraynalılara karşı gösterdiği tutumdan hiç mi ders almadınız? TSK Suriye ye girmeseydi. Özgür Suriye Ordusu TSK ile birlik olmsaydı şu an YGP nin kurduğu bir devlete komşu olacaktık. doğruları görün artık

81
196
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title