Haberler

Telegraph Gazetesi: Türk Vatandaşı Olanlar, Türkiye'yi Haritada Bulamazlar

Güncelleme:

İngiliz Telegraph gazetesi, Türkiye'nin aldığı 9 madalyaların 8'inin Türk vatandaşlığına geçen atletlerin alması üzerine, "Türkiye'nin yerini haritada bulamazlar" dedi.

Türkiye yarışmada 4 altın, 4 gümüş, 1 bronz madalya kazandı. 9 madalyadan 8'ini Türkiye doğumlu olmayan ve sonradan Türk vatandaşlığına geçen atletlerin almasına Almanya Atletik Kulübü Başkanı Clemens Prokop tepki gösterdi.

"KONUYU İAAF'A TAŞIYACAĞIZ"

Bild am Sonntag Gazetesi'ne konuşan Prokop, "Biz buna karşıyız ve bu konuda Uluslararası Atletizm Federasyonu'na (İAAF) başvuruda bulunacağız. Vatandaşlık değiştirmenin kötüye kullanılmasının önlenmesini isteyeceğiz. Vatandaşlık değişimi ekonomik ticarete dönüşürse, hafif atletizm de komedi olur. Cazibesini yitirir. Bu sadece Türkiye için geçerli değil" dedi.

"HARİTADA BULAMAZLAR"

Yasemin Can'ın birinci geldiği bin metre koşuda, 4'üncü olan ve madalya kazanamayan İrlandalı atlet Fionnuala McCormack ise düş kırıklığını öfkeye döktü. İrlandalı atlet, "Türk vatandaşı olmak için hele hele şu sıra hiçbir gerekçe yok. Hatta bu ülkede yaşamak tehlikeli" diyerek, tepki gösterdi. İngiliz Telegraph gazetesi de bu atletlerle ilgili "Türkiye'nin yerini haritada bulamazlar" diye alay etmeye çalıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

ATAÇ:

KALIN GELDİ CİYAKLIYORLAR KENDİ ÜLKELERİ SİYAH SPORCULARLA DOLU

35
4
yanıtYanıtla
okullarda sporu yaygınlaştır:

parayı türk para olmayınca kenyalı afrikalı. . her sokağa camii yapacağına her ilçeye 1-2 spor salonu yapsan gavurmu olacakn

13
3
yanıtYanıtla
eray:

sapına kadar haklı

8
6
yanıtYanıtla
misafir:

Evet adamlar haklilar. Kendi milletinden kendi evladini yetistir, onu bunu ordan burdan toplayarak, Türk bayragini öptürerek, ülkemizi gülünc durumlara düsürmeyin. Biz o kazanilan madalyalari bu sekilde kabullenemeyiz. Yaziklar olsun sizlere!

4
2
yanıtYanıtla
sivaslı:

doğru demişler böyle çakma türklerle madalya alıyoruz. sporun hiç bir dalında sporcu yetiştiremiyoruz. burda bir yanlışlık var ama nerde. her halde sporada torpil girmiş. bizim sporcularımızın alayı yeteneksiz

5
1
yanıtYanıtla
anti-turkcu:

irkcilara ibretlik dersi görun iste saf kan dediginiz asena nerede. . . irkcilik yenildi turkiye madalyasini aldi. . . . . . . .

2
3
yanıtYanıtla
VCBC:

SALAK ALMAN SENİN MİLLİ TAKIMININ YARISI (ALT KATEGORİLER DAHİL) TÜRK MAL. NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUN

3
0
yanıtYanıtla
TC:

Haklılık oranı şöyle var, İngiltere, Almanya ve diğer Ülkelere yarışan yabancı uyruklu olanlar o ülkenin vatandaşıdır orda doğup büyümüştür Türkiye''nin ise parayla getittirilmiştir. Şahsen benim için fark etmez ayyıldızı siyah beyaz kaldırmış helal olsun ederim başarılarının devam etmesini isterim. Atletizm olsun diğer dallar olsun 80 milyonluk ülkeden sporcu çıkmıyormu anlamadım alt yapı berbat bi derecede

2
1
yanıtYanıtla
t.c:

Arkadaş boş konuşma Senin spor bakanın bile yarım bir sporsever. işine bak.

yanıt0
yanıt0
Adamlar haklı dağılın:

Adamlar haklı boş yere kıvırmayın. Sen kendin sporcu yetiştirdin şampiyon yaptında bişey mi dediler. Çalışmak, ter akıtmak yerine para ile herşeyi çözmeye çalışıyoruz. Futbol takımıda bunun bir örneği

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title