Haberler

Türk Tenisinin Duayen İsmi Nazmi Bari Vefat Etti

Türk Tenisinin Duayenlerinden Nazmi Bari (79), Bir Süredir Tedavi Görmekte Olduğu İstanbul Özel Medicana Hastanesi'nde Dün Akşam Saatlerinde Yaşamını Yitirdi.

Türk tenisinin duayenlerinden Nazmi Bari (79), bir süredir tedavi görmekte olduğu İstanbul Özel Medicana Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

13 Kasım 1929'da İstanbul Feriköy'de doğan ünlü tenisçi Nazmi Bari, 1951'den 1965'e dek 15 yıl aralıksız Türkiye Şampiyonu olmuş, uluslararası turnuvalarda birçok başarıya imza atmıştı.

Wimbledon'da 1958'de elemelere katılan Bari, Türkiye'yi Grand Slam'larda temsil eden ilk tenisçi olmuş ve 1963'te ABD Açık'ta oynamıştı.

21 şampiyonlukla uluslararası turnuvalarda en çok kupa kazanan ünlü tenisçi Bari, tenis kariyerini noktaladıktan sonra 1966'dan 1979'a dek antrenörlük yapmıştı.

Bari, için yarın sabah 10.30'da İstanbul TED Kulübü'nde bir tören düzenlenecek. Ardından Bari'nin cenazesi, Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Feriköy Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title