Haberler

Turizmin Sönmeyen Ateşi "Yanartaş" - Antalya

YUNUS İÇEN - Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı köyündeki Yanartaş'a gelecek yıl yaklaşık 100 bin turistin gelmesi hedefleniyor.

Çıralı köyünde bulunan ve adını Yunan mitolojisinde ateş saçan yaratık "Chimera"dan alan Yanartaş'ta kayaların arasından yüzlerce yıldır alev çıkıyor.

Olympos-Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde yer alan, Çıralı Plajı'na 1 kilometre uzaklıktaki Yanartaş, deniz seviyesinden yaklaşık 250 metre yükseklikte bulunuyor. Yaya olarak patikalar ve merdivenlerden çıkılarak ulaşılan Yanartaş, Likya Yolu üzerinde yer alması ve Roma dönemine ait bir kilisenin bulunması dolayısıyla da özellikle tarih ve doğa severlerin ilgisini çekiyor.

Yanartaş işletme sahibi Mustafa Köylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yanartaş'ı geçen yıl yaklaşık 71 bin misafirin ziyaret ettiğini, bu yıl ise ziyaretçi sayısında düşüş yaşandığını söyledi. Son dönemde turizm için atılan olumlu adımların etkisiyle 2017 yılı için umutlu olduklarını ifade eden Köylüoğlu, tur rehberlerinin gelecek yıl için rezervasyonlara başladıklarını kaydetti.

Köylüoğlu, "Rus, Alman ve İngiliz rehberler yavaş yavaş gelmeye başladı. 2017'de bu yıl yaşanan sıkıntıları atlatacağımıza inanıyorum. Beklentimiz yüksek." dedi.

"Turizm dünyada bitse Yanartaş'ta bitmez"

Köylüoğlu, Yanartaş'ın örneğinin dünyada olmadığını ve Türkiye'ye ekonomik anlamda büyük katkı sağladığını belirterek, "Yanartaş gibi bir yer dünyada başka bir yerde yok. Dünyada turizm bitse, Yanartaş'ta bitmez. Yanartaş'ın bazı sorunları var. Ziyaretçilerden bazıları alevlerin başında şişe falan kırıyorlar. Bu tür olayların önlemini almak için kamera sistemi kurulmasını istiyoruz." diye konuştu.

Milli Park Bölge Müdürlüğünün Yanartaş'a çıkılan merdivenleri onaracağını ve daha güvenli hale getireceğini bildiren Köylüoğlu, şöyle konuştu:

"Yukarıya çıkılan merdivenler bakımdan geçirilecek. İnşallah 2017 Mart-Nisan gibi yapılır. Çünkü buranın temizliğine ve doğal güzelliğine hepimizin ihtiyacı var. Turizm demek otel yapmak demek değil. Doğa turizminin örneği İtalya, İspanya gibi ülkelerde var. Çıralı ve Yanartaş'ta ekotarım ve ekoturizm bakımından örnek bir yer. Gelecek yıl hedefimiz 100 civarında turist ağırlamak. Daha çok Rus, Alman ve İngiliz turistler geliyor. Beklentimiz yüksek. Yanartaş, turizmin sönmeyen ateşi. İnşallah gelecek yıl her şey daha güzel olacak."

Balayı tatilinde Yanartaş'ı gördüler

Balayı tatili için Bursa'dan Kemer'e gelen ve Yanartaş'ı ziyaret eden Uğur ve Ceren Cengiz çifti de Yanartaş'ı çok beğendiklerini söyledi. Ceren Cengiz, amaçlarının Olimpos'ta tatil yapmak olduğunu ancak rivayete göre ilk olimpiyat ateşinin yandığı Yanartaş'ı görmeye geldiklerini kaydetti.

Yanartaş'ı görmeye Olimpos'tan yürüyerek geldiklerini anlatan Cengiz, yaklaşık 5-6 kilometre yol yürüdüklerini ancak Yanartaş'ı görmeye değdiğini söyledi.

Uğur Cengiz ise Yanartaş'ın doğasıyla eşsiz bir yer olduğunu ve hayran olduklarını belirtti. Cengiz, Yanartaş'ın biraz daha temiz olmasının daha iyi olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Çıralı Likya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title