Haberler

Tümamiralin Kaçırılması Davasında Savcı Mütalaasını Verdi

15 Temmuz darbe girişiminde Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in alıkonulmasına ilişkin 6'sı tutuklu 1'i tutuksuz, 2'si firari 9 eski subay hakkında açılan davada savcı, 7 sanığın, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis...

15 Temmuz darbe girişiminde Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in alıkonulmasına ilişkin 6'sı tutuklu 1'i tutuksuz, 2'si firari 9 eski subay hakkında açılan davada savcı, 7 sanığın, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcı 7 sanığın ayrıca, Tümamiral Mesut Özel'e yönelik eylemlerinden dolayı, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan ayrı ayrı 6 yıldan 21 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada tutuklu sanıklar eski Kurmay Binbaşı Cüneyt Aydoğan, eski Üsteğmen İbrahim Halil Tekatlı, eski Üsteğmen İsa Demirbilek, eski Yüzbaşı Semih Barbaros Üstün, eski Kurmay Binbaşı Zafer Gümüş, eski Üsteğmen Orhan Arı ile tutuksuz sanık eski Yüzbaşı Ertürk Murat Cansaran hazır bulundu. Davada mağdur-müdahil olan eski Tümamiral Mesut Özel'i ise avukatı temsil etti. Davaya müdahil olan Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ile Milli Savunma Bakanlığı adına da avukatları katıldı.

SAVCI, 7 SANIĞA 1'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 21'ER YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP ETTİ

Duruşma savcısı Aydın Boztaş esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada, 7 sanık hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcı 7 sanığın ayrıca, Tümamiral Mesut Özel'e yönelik eylemlerinden dolayı, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan ayrı ayrı 6 yıldan 21 yıla kadar  hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

FİRARİ 2 SANIĞIN DOSYASININ AYRILMASI TALEP EDİLDİ

Mütalaada firari sanıklar Mustafa Köroğlu ile Uğur Yıldız'ın dosyasının ise ayrılması talep edildi. Mahkeme sanıklar ve avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını yapmaları üzere duruşmayı erteledi. Mütalaada Mesut Özel'in kaçırılmasında kullanılan ve sanıklardan İsa Demirbilek'e ait araca ise 'Suçta kullanıldığı' gerekçesiyle el konulmasına karar verilmesini talep etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında sanıklar Mustafa Köroğlu, İbrahim Halil Tekatlı, İsa Demirbilek ve Semih Barbaros Üstün'ün üzerlerindeki silahlarla müşteki Mesut Özel'i cebir ve şiddet kullanarak konutundan aldıkları, rütbesini söktükleri, ellerini kelepçeledikleri ve ağzını bantlayarak Maltepe Askeri Cezaevi'ne götürdükleri belirtildi. Diğer sanıklar Zafer Gümüş, Murat Cansaran ve Orhan Arı'nın da müştekiyi zorla cezaevine kapattıkları kaydedildi. Deniz Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı olan sanıklar Uğur Yıldız ve Deniz Harp Okulu Akdeniz Öğrenci Tabur Komutanı olan sanık Cüneyt Aydoğan'ın ise Tümamiral Mesut Özel'in derdest edilerek 1. Ordu Komutanlığı 2. Sınıf Askeri Ceza ve Tutukevine kapatılması görevini planladıkları ve organize ettikleri anlatıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Harp Okulu Cüneyt Aydoğan Gümüş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title