Haberler

'Tüm Türkler Çarşamba Günü Ağlayacak'

Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası Yarı Finalinde Karşılaşacağı Almanya'nın Basını Maç Öncesinde Çeşitli Haber ve Yorumlara Geniş Yer Verirken, Almanya'nın Türkiye'yi Yeneceği Görüşünde Birleşti.

Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde karşılaşacağı Almanya'nın basını maç öncesinde çeşitli haber ve yorumlara çok geniş şekilde yer verirken, Almanya'nın Türkiye'yi yeneceği görüşünde birleşti.

''Bild am Sonntag'' gazetesi, ''Tüm Türkler çarşamba günü ağlayacak'' başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in, ''Panzerler de ezilebilir, şimdi sıra Almanya'da, kork bizden Almanya'' şeklinde konuştuğu belirtildi.

Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger de Almanya'nın 89. dakikaya kadar 2-0 önde gideceği tahmininde bulunarak, Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'e defansını son dakikalarda bile sıkı tutmasını önerdi. Öger, aksi takdirde karşılaşmada uzatmaya gidilebileceğini söyledi.

Gazete, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü olan 1. FC Köln teknik direktörü Christoph Daum'un ''Türkleri böyle yeneceğiz'' başlıklı bir yorumuna da yer verdi. Çok sayıda Türk oyuncuyu tanıdığını ve Türkiye'yle duygusal bağı olduğunu belirten Daum, Türk oyuncuların kondisyonunun yarı final için yetersizliğine inanılmasının yanlış olacağını, Türkiye'deki yabancı teknik direktörler sayesinde yeni bir kondisyon anlayışının da geliştiğini savundu.

Hırvatların Türkiye karşısında çok fazla taktik oynamaya çalışmak gibi bir hata yaptıklarını kaydeden Daum, Türk milli takımının defansta eksiklikleri olduğunu, Alman oyuncuların faul ve köşe atışlarında etkili olabileceklerini belirtti.

''Türklerin kahramanları'' başlığıyla gazetede verilen diğer bir haberde de Terim'in yanı sıra Türk milli takımının başarılı oyuncularından kaleci Rüştü Reçber ile Hamit Altıntop, Marco Aurelio, Semih Şentürk ve Hakan Balta tanıtıldı.

Gazetede, ''Türkiye'nin 11 Kahn'ı var'' başlığıyla yayınlanan diğer bir yorumda da Türk oyuncuların her birinin, son dakikaya kadar mücadele etmeyi seven eski Alman milli takım kalecisi Oliver Kahn'ın ruhuna sahip oldukları belirtilerek, Almanya-Türkiye maçının çok heyecanlı olacağını şimdiden söylemenin mümkün olduğu ifade edildi.

Yorumda, ''Kesin olan bir şey var: 94. dakikaya ulaştığımızda, Almanya 3-0 önde olduğunda, hakem düdüğü ağzına aldığında ve Türkler kabinlerine döndüklerinde, maçı kazandığımızdan bir parça emin olabiliriz'' denildi.

Öte yandan Löw, ''Welt am Sonntag'' ve ''Berliner Morgenpost'' gazetelerinde yayınlanan röportajında Türk milli takımıyla ilgili, ''Korkunç derecede rahatsızlık veren bir rakip. Teknik açıdan çok iyi oyunculara sahip. İki, üç maç kazandığında coşkusu çok büyüyor ve yapabileceklerinden emin. Türkler hayranlık duyulacak bir mantaliteye sahip, kendilerine güveniyorlar ve her an yeniden vurabilirler'' şeklinde görüş belirtti.

''Berliner Morgenpost'' gazetesi de ''Türkiye'nin Beckenbauer'i'' başlığıyla tanıttığı Terim hakkında yayınladığı bir yorumda, Terim'in Türkiye'de hem sevildiğini, hem de çoğu kişi tarafından eleştirildiğini, ancak Türk milli takımının başarılarından sonra kendisini sert şekilde eleştiren Türk basınının bile kendisiyle ''barıştığını'' yazdı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title