Haberler

Trump'tan Dağlık Karabağ çıkışı: Ateşkesin bozulduğunu görmek hayal kırıklığı

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Dağlık Karabağ'daki geçici insani ateşkesin Ermenistan tarafından üçüncü kez bozulmasına ilişkin, "Azerbaycan ve Ermenistan iyi anlaşamıyor. Ateşkesin bozulduğunu görmek hayal kırıklığı" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Michigan eyaletinde düzenleyeceği miting için uçağına binmeden önce Andrews Hava Üssü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ateşkesin bozulmuş olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradınız mı?" sorusu üzerine Trump, "Azerbaycan ve Ermenistan iyi anlaşamıyor. Çok uzun süredir bu konuyla uğraşıyorlar. Evet ateşkesin bozulduğunu görmek hayal kırıklığı." ifadesini kullandı.

Uzun süredir aralarında anlaşmazlık olan ülkelerde ateşkesin bozulduğunun görüldüğünü belirten Trump, "Onlar tekrar bir araya gelecektir." dedi.

ERMENİSTAN, MİSKET BOMBASIYLA SALDIRDI: 4 ÖLÜ, 13 YARALI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın sivillere karşı kullanılması yasak olan Smerch füze içinde yer alan misket bombalarıyla Karayusuflu köyündeki sivilleri vurduğunu bildirmişti.

Hacıyev, saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 13 kişinin yaralandığını kaydetmişti. ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes 26 Ekim'de yerel saatle 08.00'de yürürlüğe girmişti.

ERMENİSTAN ÖNCEKİ ATEŞKESLERİ DE İHLAL ETMİŞTİ

Azerbaycan ile Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, 26 Ekim'de yerel saatle 08:00'da başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti. Azerbaycan ve Ermenistan Moskova'da yapılan görüşmeler sonrasında 10 Ekim'de Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almış, ancak Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu sivil can kayıpları yaşanmıştı.17 Ekim'de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Ermenistan Azerbaycan Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

hamza:

hepsi çok endişelenmiyor azerbaycan vurdumu masaya anlaşın ateşkes 30 yıldır minsk gurubu sadece ermenistana silah hibe etti fransadan rustan amerikadan almanından şimdi biz alayını çöp yaptık ermeni askeri dahil hazmedemiyorlar güçlü Türkü müslümanları hazmedemeyene soda

1
0
yanıtYanıtla
hain amerikanın turpu:

Amerika her zamanki gibi Türklerin karşısında saf tutuyor eğerki ateşkesi Azerbeycan bozmuş olaydı kesinlikle cok sert kınıyoruz Bunun bedelini öder gibi laflar zırvalayacaktı ama bozan ermeniler olunca anlaşamıyolar ama görüşürler vs zırvaları .

1
0
yanıtYanıtla
HER YERDEN SES GELIYOR:

AMA TURKLER ICIN DEGIL, BOS BOS KONUSUYORLAR, TEZ ELDEN ALIN KARABAG''I YIGITLER HER GUN BIR SEY CIKMASIN KARSIMIZA, BUNLAR KOMUR CALAN HIRSIZIN ELBISESINE BAKMADAN SIZ CALDINIZ DERLER . . .

1
0
yanıtYanıtla
YAVUZ UÇAK:

TABİİ SADECE HAYAL KIRIKLIĞI AYNI ŞEYİ AZERBAYCAN YAPSA TOPUNUZ AYAKLANIRDINIZ KEFERE LER

1
0
yanıtYanıtla
ANTALYA:

AZERİ KARDEŞLERİMİZ PİSLİK ERMENİLERİ GÜMBÜR GÜMBÜR TÜRK TOPRAKLARINDAN ÇIKARIYOR. . ABD NE DEMİŞ RUSYA NE YAPMIŞ ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL. . ÖNEMLİ OLAN HÜKÜMETİMİZİN AZERİ KARDEŞLERİMİZE SINIRSIZ KREDİ AÇMIŞ OLMASIDIR BU DESTEKLE AZERİLERİN ÖNÜNDE ERMİNELER DURAMAZZZZ. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title