Haberler

Trafik Kazalarında Kaybettiğimiz Değerler" Sergisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, son 2 yılda meydana gelen 2,5 milyon kazada yaklaşık 15 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini, 608 bininin ise yaralandığını bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, son 2 yılda meydana gelen 2,5 milyon kazada yaklaşık 15 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini, 608 bininin ise yaralandığını bildirdi.

TESK ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun (TŞOF), Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Trafik Kazalarında Kaybettiğimiz Değerler" konulu fotoğraf sergisi, TESK Sanat Galerisi'nde açıldı.

Palandöken, serginin açılışında yaptığı konuşmada, son 2 yılda meydana gelen 2,5 milyon kazada yaklaşık 15 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini, 608 bininin ise yaralandığını kaydetti.

Düzenledikleri sergiyle, trafik kurallarına uymamanın doğurduğu sonuçlara dikkati çekmek istediklerini vurgulayan Palandöken, "Trafik kurallarına uyulması ve bu kazaların önüne geçilmesi için duyarlılık yaratmak istiyoruz. Trafik kazaları can alırken yaşa, cinsiyete veya unvana bakmıyor. Bu durumun örnekleri olan trafik kazalarında kaybettiğimiz 98 değerimizi sergimiz ile anıyoruz. Kaybettiğimiz değerler arasında maalesef futbolcularımızdan siyasetçilerimize, şarkıcılarımızdan gazetecilerimize kadar birçok önemli isim var." ifadelerini kullandı.

Palandöken, sürücü ve yayaların trafik kazalarına duyarlılığının arttırılması, trafik kuralları hakkında daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, "2015'te 1 milyon 313 bin 359 olan kaza sayısı 2016'da 1 milyon 182 bin 491'e düştü. Trafik kurallarına uyup yola bilinçli şekilde çıkarak bu sayıları azaltabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"Haddinden fazla dikkat etmeliyiz"

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ise sürücü kusurlarından kaynaklanan kazaların oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğuna dikkati çekerek, "Kültürümüzü, devlet adamlarımızı, siyasetçilerimizi, bir çok değerimizi bu kazalar neticesinde yitiriyoruz. Bu değerler geri gelmiyor. Yola, araca, yayaya haddinden fazla dikkat etmeliyiz." diye konuştu.

Aralarında Recep Yazıcıoğlu, Metin Oktay, Kerim Tekin, Barış Akarsu, Kıvırcık Ali, Ercan Arıklı, Erdal Tosun gibi isimlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi, 1 hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Trafik Haftası Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title