Haberler

Trabzon Açıklarında Batan Gemiden Kurtarılanlar Trabzon'a Getiriliyor

Trabzon'un 39 Mil Açığında Bugün Öğle Saatlerinde Fırtına Nedeniyle Yan Yatan ve Daha Sonra Batan Ro-ro Gemisi'nden Kurtarılan Gemi Personeli ve Yolculardan 18'i Helikopterle Trabzon'a Getirildi.

Trabzon'un 39 mil açığında bugün öğle saatlerinde fırtına nedeniyle yan yatan ve daha sonra batan Ro-Ro Gemisi'nden kurtarılan gemi personeli ve yolculardan 18'i helikopterle Trabzon'a getirildi.

Rusya Federasyonu'nun Soçi kentine gitmek üzere bugün sabah saat 06.30'da Trabzon'dan ayrılan ancak saat 12.30 sıralarında Trabzon'un 30 mil açığında fırtına nedeniyle yan yatan 'Sunny Day' isimli Panama bandıralı Ro-Ro Gemisi batarken, batan gemiden kurtarılan 18 kişi 2 ayrı askeri helikopterle Trabzon Havalimanı'na getirildi. Helikopterle Trabzon'a ilk olarak 7 kişi getirilirken, daha sonra 11 kişi 2. bir helikopterle Trabzon'a getirildi. Trabzon Havalimanı'na getirilen gemi personeli ve yolcular

ambulanslarla Trabzon'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kurtarılan şahısların olayın şokunu atamadıkları gözlenirken, bazılarının yüz ve vücutlarında yara izlerinin olduğu görüldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, 2 ayrı helikopterle toplam 18 kişinin Trabzon'a getirildiğini ifade ederek, "Aldığımız haberlere göre tüm mürettebat ve yolcuların kurtarıldığı haberini aldık. Toplam 31 kişiden 18'i havalimanımıza gelmiştir. 6 kişi daha helikopterle gelecek. Kalan 7 kişi ise kendilerini kurtaran gemideler. Onların da durumlarının iyi olduğunu biliyoruz" dedi.

(BK-ÖS-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title