Haberler

    Toyota'dan Frankfurt Atağı: ?hidrojen Yakıt Hücreli Hibrit Sedan?

    1992 yılından beri yakıt hücreli hibrit araç (FCHV) üzerinde çalışan ve kendi bünyesinde hidrojen yakıt hücresini ve yüksek basınçlı hidrojen tankını geliştiren Toyota, petrol yakıtlı motorun yerine yakıt hücresi kümelerini yerleştirerek HSD® teknolojisini FCHV'ye dönüştürme konusunda çalışmalarını Frankfurt Motor Show'da tanıtma imkanı bulacak. Pillerin dayanıklılığı ve güvenliği başta olmak üzere, maliyet azaltma konularında da araştırmalarına devam eden Toyota, geleneksel içten yanmalı motorların performanslarına eşdeğer sedan yakıt hücreli hibrit aracını (FCHV) 2015 yılında Japonya, ABD ve Avrupa pazarına sunacak. Bu model, Toyota'nın litre başına 3,0 kW ile dünyanın en yüksek güç yoğunluğuna sahip, ilk hidrojen yakıt hücreli 4 kapılı sedanı olacak. Frankfurt Motor Show'da tanıtılacak olan FCHV yakıt hücreli konsept sedan Toyota Avensis modeli ile yakın ölçülere sahip. -30°C'de çalışabilen FCHV, 830 km'ye varan bir menzil sunarken, çevreye sadece su buharı salıyor. 2020'li yıllarda Toyota, FCHV teknolojisini - artan altyapı ve düşen teknoloji maliyetleriyle - yıllık 10 binleri aşan satışlarıyla daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

    Frankfurt'ta Toyota'dan En Gelişmiş

    Hibrit Teknolojisi

    Toyota 40 yılı aşkın süredir çevreci motorlu araçlar üzerine araştırma ve geliştirmesini sürdürüyor. Toyota bugün 23 farklı modeliyle 80 ülkede 5 milyon 500 bin hibrit araç satışıyla lider durumda. 16 yıldır satışı gerçekleştirilen hibrit otomobiller ile diğer otomobillere göre 13 milyar litre yakıt tasarrufu sağlanırken, 37 milyon ton CO2 salımının da önüne geçildi. Toyota, 2015 yıl sonuna kadar 15 yeni ve yenilenmiş hibrit modeli satışa sunacak. Üretildiği ilk yıldan bugüne 3 milyon adetlik satış başarısı yakalayan Prius'un 3'ncü neslinde, ilk nesline göre güç aktarım aksamının maliyeti 2/3 oranında azaltılırken güç yüzde 30 oranında arttı ve CO2 emisyonu 89 g/km'ye kadar düşürüldü. Düşük kullanım maliyeti ve dayanıklılığıyla hibrit otomobilleri servis, bakım ve onarım masraflarında yüzde 25 avantaj sağlamaktadır. 2013 yılının ilk 4 ayında Avrupa'da Toyota'nın hibrit otomobilleri satışta bir önceki yıla göre yüzde 245 oranında artış gösterirken, Toyota'nın hibrit pazarındaki payıda yüzde 61'den yüzde 75'e yükseldi. PHV (Şarj edilebilir hibrit araç), EV (Elektrikli araç) ve FCHV (Hidrojen yakıt hücreli hibrit araç) sistemlerinin gelişmesine baz olan hibrit teknolojine, artan fonksiyonellik ve performansla ve ayrıca küçültülmüş teknoloji ünitesi ve düşen maliyetlerle gelecek yıllarda ilgi daha da artacaktır.

    Avrupa'da en çok satılan Toyota hibrit modelleri Auris, Yaris, Prius, Prius + ve Prius PHV'dir. Toyota'nın Avrupa'da satılan otomobillerinin CO2 emisyon değerleri 2015 yılındaki hedefi aşarak 103.6 gr/km'ye* ulaşmış ve böylece Toyota, Avrupa'nın en çeverci markası konumundadır.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Frankfurt Japonya Otomobil Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title