Haberler

Torpil nedeniyle gözünü kaybeden çocuk, yaşıtlarını torpille oynamamaları konusunda uyardı

Güncelleme:

Ordu'da oyun oynamak amacıyla patlattıkları torpilin yüzüne gelmesiyle sol gözünü kaybeden çocuk, yaşıtlarına "Tehlikeli şeylerle oynamayın, torpil çok tehlikeliymiş" uyarısında bulundu.

Ordu'nın Ünye ilçesinde, yakarak cam kavanoza koydukları torpilin patlaması sonucu sol gözünü kaybeden ve tedavisi hastanede süren 14 yaşındaki A.A.B., "Tehlikeli şeylerle oynamayın, torpil çok tehlikeliymiş" dedi.

Ünye ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi Balıkçı Sokak'ta, 17 Eylül'de, A.A.B., Y.D. ve A.E.Ç., oyun amacıyla yaktıkları torpili cam kavanoza koydu. Kapağı kapatılan kavanozun içindeki torpilin patlamasıyla 3 çocuk, kırılan cam ve torpil parçalarının vücutlarına isabet etmesi sonucu yaralandı. Çocuklar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan A.A.B. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, Y.D. ise Ünye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan A.A.B.'nin sol gözünün görme yetisini kaybettiği öğrenildi. Tedavisi süren A.A.B., enfeksiyon riski nedeniyle taburcu edilemedi.

Torpil nedeniyle gözünü kaybeden çocuk, ''Tehlikeli maddelerle oynamayın'' uyarısında bulundu

''BENİM GİBİ OLURSANIZ ÇOK ÜZÜLÜRSÜNÜZ''

Tedavi gördüğü hasta yatağında kimsenin torpille oynamaması gerektiğini ifade eden A.A.B., "Kimse torpil almasın, bizim gibi olmayın. Eğer benim gibi olursanız çok üzülürsünüz. Tehlikeli şeylerle oynamayın, torpil çok tehlikeliymiş" diye konuştu.

''BU PATLAYICILARIN SATIŞI YASAKLANSIN''

Çocuğunun durumunun şu anda iyi olduğunu belirten baba Ertuğrul B., "Doktorlar, sol gözünün tamamen görme yetisini yitirdiğini söyledi. Enfeksiyon riskinden dolayı taburcu olmuyoruz, hastanede gözlem altındayız. Olayla ilgili sözlü ifademizi verdik ve kamu davası açıldı. Bu torpiller her yerde, herkes kolaylıkla ulaşabiliyor ve çok da ucuza satılıyor. Yetkililere seslenmek istiyorum. Çocuklarımıza zarar veren bu tür patlayıcıların satılması yasaklansın. 18 yaşından küçüklere torpil satılması yasak ama buna rağmen satılıyor. Bu torpili satan bakkalla ilgili maddi ve manevi elimizden geleni yapacağız. Hakkımızı arayacağız" ifadelerini kullandı.

Torpil nedeniyle gözünü kaybeden çocuk, ''Tehlikeli maddelerle oynamayın'' uyarısında bulundu

Torpil nedeniyle gözünü kaybeden çocuk, ''Tehlikeli maddelerle oynamayın'' uyarısında bulundu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Fevzi Çakmak Mahallesi Eylül Ünye Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

ref:

Canım bernim Allahım bundan sonra sernin geleceğini parlak etsin inşallah.

6
0
yanıtYanıtla
fatih:

milleti öldüren doktorların işi doktor terörü. sırf 3 tl alamk için. her hasta başına. 100 kişi olsan 300 tl. taş attıda elimi yoruldu. hepiniz pozitifsiniz. dolandırıcı doktorlar.

1
2
yanıtYanıtla
....:

Iyimisinin sen arkadas ne ictin.nasil bi yorum bu.kardesim dr sehir hastanesinde hasta yogunlugundan su an kendide pozitif karantinada.hergun cigerimiz sizliyobbi sey oldumu olucakmi diye.tas attida kolumu yoruldu dedigin insanlarin ayaklari mosmor.ustune basamiyolar.bacaklari sis.haberin varmi acaba.yorum yaparken dikkat edin ltf.drlarimizi ve ailelerini incitmeye hakkiniz yok.onlarin hasta basina alacaklari 3 tl ye ihtiyaclari yok ayrica.hakettiklerini aliyolar zaten merak etmeyin siz.

yanıt1
yanıt0
nuri:

Fatih kardeş bu doktorlar en çok özel hastanelerde, çoğuda para için hastanı entübe hale getirip . cenazesini veriyorlar. Rahmetli annemi böyle kaybettim, başına gelmeyen doktor hemşire sevici olur

yanıt0
yanıt1
Üretimi yasaklanmalı:

Satışı değil üretimi yasaklansın. Çünkü büyükler zaten satın almıyor bunu , her zaman çocuklar satın alıyor ve almaya da devam edecekler. Çocukluğumda elimde patladı verdiği acıyı tarif edemem. Birde mantar diye patlayıcı var. Çocukluğumda gözümün dibinde patladı. Aman yarabbi gözüm o zamandan beri hafif kanlıdır. Şükür ki görmemde sıkıntı yok.

2
0
yanıtYanıtla
BRO:

Çocukken benim de elimde patlamıştı. Elim koptu sandım, günlerce ağrısından yatamadım. Allah çocuklarımızı esirgesin.

1
0
yanıtYanıtla
bir nusibet:

bin nasihatten iyiymiş

0
0
yanıtYanıtla
Vatansever:

ALLAH ŞİFA VE SABIRLAR VERSİN.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title