Haberler

Torku Konyaspor Taraftarı Stada Alınmayacak

Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu başkanlığında yaptığı toplantıda, 1 Mayıs Pazar günü Antalya Stadı'nda oynanacak Antalyaspor-Torku Konyaspor maçına güvenlik gerekçesiyle Torku Konyaspor taraftarının alınmaması kararlaştırıldı.

Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu başkanlığında yaptığı toplantıda, 1 Mayıs Pazar günü Antalya Stadı'nda oynanacak Antalyaspor- Torku Konyaspor maçına güvenlik gerekçesiyle Torku Konyaspor taraftarının alınmaması kararlaştırıldı.

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği rapor değerlendirildi. Raporda maçın oynanacağı pazar günü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin de yapılacağı vurgulandı. İl Emniyet Müdürlüğü'nün toplumsal olaylarda en önemli müdahale gücü olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün 230 olan aktif personelinin 115'inin geçici görevle Güneydoğu illerinde olduğu aktarılan raporda, diğer birimlerle yapılacak takviyelerle sayısı 200'e çıkacak personelin büyük bölümünün 1 Mayıs etkinliklerinde görevlendirileceği anlatıldı.

ANTALYASPOR TARAFTARI TRİBÜNE ALINMAMIŞTI

İl Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda ayrıca her iki takım taraftarı arasında geçmiş yıllardan devam eden olumsuz rekabetin bulunduğu, farklı tarihlerde takım ve taraftar otobüslerinin taşlandığı hatırlatıldı. Ligin ilk yarısında 5 Aralık 2015'te Konya'da oynanan müsabakada, Konya İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla Antalyaspor taraftarının tribüne alınmadığının kaydedildiği raporda, Antalyaspor taraftarının bu karara tepki gösterdiği vurgulandı.

Tribün liderleriyle yapılan görüşmelerde de Torku Konyaspor taraftarının maça gelmesi durumunda istenmeyen olayların yaşanabileceğinin aktarıldığı raporda, ayrıca şunlar kaydedildi:

"Konya'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçına, Antalya'dan giden 1000 kadar taraftarın büyük kısmı, maça ancak 2'nci yarı girebildi. Bu olaylar Antalyaspor taraftarlarının tepkisine neden oldu. Bu müsabakada tribünlerde meydana gelen olaylar nedeniyle Antalyaspor'un 7 taraftarı hakkında yasal işlem yapıldı. Bu nedenlerden dolayı karşılamaya Torku Konyaspor taraftarlarının alınmaması kararlaştırıldı." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Torku Konyaspor Mehmet Kurdoğlu Antalyaspor 1 Mayıs Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title