Haberler

Toptan: Terör Örgütü Çaresizlik İçinde

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 'Terör Örgütü, Bir Çaresizliğin Sonucu, Kontrolü Biraz Daha Zor Olan Eylem Türüne Başladı' Dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Terör örgütü, bir çaresizliğin sonucu, kontrolü biraz daha zor olan eylem türüne başladı'' dedi.

Toptan, CNN Türk'te canlı yayınlanan Yavuz Oğhan'ın sunduğu Özel Röportaj programına katıldı. Toptan, rejimin kalbi olan TBMM'nin Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte savaş yöneten Gazi bir Meclis olduğunu, ilk yılın heyecanıyla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye'nin uzun süre terörle mücadele vermek zorunda kaldığını belirten Toptan, mücadele kapsamında son olarak Hükümete sınır ötesine asker göndermeye ilişkin tezkerenin verildiğini anımsattı.

TBMM'nin Hükümet tezkeresini oy birliğine yakın çoğunlukla onayladığına dikkati çeken Toptan, ''TSK, Hükümetin verdiği görevi tam anlamıyla yerine getirdi ve yerine getirmeye devam ediyor. Silahlı mücadelenin benzer yönleri var. İlk kez hemen hemen bütün dünya Türkiye'nin terör mücadelesinin arkasında durdu, destek verdi'' diye konuştu.

Terörün hemen ortadan kalkamayacağına işaret eden Toptan, ''Terör örgütü, bir çaresizliğin sonucu, kontrolü biraz daha zor olan eylem türüne başladı. Metropollerde, büyük şehirlerde bombalama veya canlı bomba yöntemiyle eylemlere girişti. Eyleme geçmeden yakalananlara bakıldığında, polis de TSK mensupları kadar başarı sağlıyor'' ifadesini kullandı.

DTP'nin, PKK'ya ''terör örgütü'' dememekte ısrar ettiğine ilişkin soru üzerine Toptan, şöyle dedi:

''Şu ana kadar Meclisteki çalışmaları beni rahatsız etmedi. Ancak Meclis dışındaki söylem ve eylemleri halkı olduğu gibi beni de endişeye sevk ediyor. Arkadaşların böyle yapmaması gerekir. Diyarbakır'da gördüğümüz gibi terörün masum yüzü, savunabilir tarafı yoktur. Orada masum insanlar vardı. Diyarbakır'da ölen 4 yavrumuzun yerine başka bir gerekçeyi nasıl ikame edebilirsiniz?''

DTP'li milletvekillerinin halkın temsilcileri olarak Mecliste bulunduklarını, halkın hukukunu savunmaları gerektiğini belirten Toptan, ''Kesinlikle savunulamayacak durumda olduğu anlaşılan PKK'nın terör örgütü olduğunu söyleyip, eylemleriyle bunu kanıtlamalıdırlar. Aksine bu, kendileri için ortaya konan bir şansın ellerinin tersiyle itilmesi anlamına gelir. Sadece biz değil Avrupa Parlamentosu da bunu söylüyor'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title