Haberler

Ahmet Yesevi Üniversitesinde "Uluslararası Öğrenci Günü" Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme:

17 Kasım Uluslararası Öğrenci günü münasebetiyle Ahmet Yesevi Üniversitesinde kutlama etkinliği düzenlendi.

17 Kasım Uluslararası Öğrenci günü münasebetiyle Ahmet Yesevi Üniversitesinde kutlama etkinliği düzenlendi. Disiplin ve Kültür İşleri Müdürlüğünün organize ettiği program Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkistan Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

17 Kasım Cuma günü Kültür Merkezi tiyatro ve sinema salonunda düzenlenen programa, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Bakıtcan Muhamedjanov, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eren, Disiplin ve Kültür işleri Müdürü Lezzet Esentaeva ile çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı. Kutlama programında öğrencilere hitap eden Doç. Dr. Bakıtcan Muhamedjanov, Ahmet Yesevi Üniversitesi 25 yılda 70 bine yakın öğrenci mezun verdiğini ve bu öğrencilerin başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Dünyanın çeşitli yerlerinde önemli yerlerde görev yaptıklarını dile getirdi. Muhamedjanov, Uluslararası Öğrenci Günü vesilesiyle tüm öğrencilerin gününü kutladı.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eren ise bu günün tarihçesi hakkında bilgiler vererek, "İkinci dünya savaşı sıralarında Prag Üniversitesinde Almanların saldırısı ve Çekoslovakya'nın Almanlar tarafından işgaline karşı yapılan gösteriler sonucu, 9 öğrencinin ölümü, 1200 öğrencinin toplama kamplarına gönderilmesi ve Prag Üniversitesi'nin tüm birimleriyle kapatılmasıyla sonuçlanmıştır. Daha sonra öğrenciler yaşanan bu hadiselere karşılık tepki hareketi başlatmışlardır. Nitekim barışın, sevginin, saygının ve kardeşliğin yanında olan öğrencilerin bu tepki hareketi sonucu 1941 yılında Londra'da bu gün Uluslararası Öğrenci Günü kabul edilmiştir" diye konuştu.

Öğrencinin niteliklerini neler olduğuna değinen Eren, İlk olarak barış, sevgi ve kardeşlik çerçevesinde dürüst ve iyi öğrenci olmalarını, aynı zamanda Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, yaşanan olaylar karşısında perspektiflerini geliştiren ve olaylara çözüm sunan, topluma faydalı bireyler olmaları gerektiğini vurguladı. Eren, konuşmasını Uluslararası Öğrenci Gününü kutlayarak tamamladı.

Konuşmalarının adından üniversitemizde dereceye girmiş bazı öğrencilere hediye ve teşekkür belgesi takdim edildi. Ahmet Yesevi Üniversitesi Prodüksiyon Merkezinin hazırladığı konser ve tiyatro programıyla tamamlanan "Uluslararası Öğrenci Gününde" tiyatro bölümü büyük ilgi çekti.

Tweet

Kaynak: Habermetre / Toplum

Mustafa Eren Toplum Toplum Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title