Haberler

Topladığı Taşlarla Minyatür Sergisi Açtı, Atölye İçin Hayvanlarını Sattı

ELAZIĞ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Kızılpınar köyünde yaşayan ve çevreden topladığı taşları, el aletleri yardımıyla işleyen Abdulbari Aydın, ilk minyatür sergisini açtı.

ELAZIĞ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Kızılpınar köyünde yaşayan ve çevreden topladığı taşları, el aletleri yardımıyla işleyen Abdulbari Aydın, ilk minyatür sergisini açtı. Taş oymacılığı yapan Aydın, atölye açmak için hayvanlarını sattığını söyledi.

Kızılpınar köyünde yaşayan 37 yaşındaki Abdulbari Aydın, çevrede bulduğu ve el aletleriyle işlediği taşlarla ilk minyatür sergisini açtı. Serginin açılışına Karakoçan Kaymakamı Mehmet Kocabey, Karakoçan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ahmet Yıldız, kurum müdürleri ve yöre halkı katıldı. Doğada dolaşırken, dikkatini çeken taşları toplayıp, üzerlerine yazı yazılar yazmaya başladığını anlatan Aydın, doğal renk ve desenlere sahip olan taşları şekillendirdiğini söyledi.

İşlediği taşları sergilemek ve işini büyütmek için beslediği hayvanları satarak, atölye açtığını belirten Aydın, "Hediyelik taşların hepsi, doğal taşlardır. Kesinlikle boya veya başka renklendirici malzeme kullanılmamıştır. Taşlardaki renklerin hepsi, kendi doğal rengidir. Kızılpınar köyündeki dağlardan topladığım renkli doğal taşlardan spiral ve çeşitli el aletleri kullanarak, kılıç, balta, kama, kalkan, gitar, ağaç, kalp, şahin, kartal, at, ejderha ve serçe figürleri yaptım" diye konuştu.

Serginin açılışını yapan Kaymakam Kocabey ise taş oymacılığı yapan Aydın'a destek olacaklarını dile getirerek, "Bu, çok özel bir yetenek. Maliyeti olmayan doğadaki taşları toplayarak, onlara yeni şekiller kazandırıyor. Bunu ekonomiye dönüştürecek desteği ve ne gerekiyorsa yapacağız. Kendisini kutluyoruz" dedi.

- Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılpınar Karakoçan Elazığ Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title