Haberler

Tokyo'nun Kazandığı Olimpiyat Ev Sahipliği Hakkıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Güncelleme:

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Tokyo'nun İstanbul'a karşı kazandığı Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkını, rüşvet karşılığında elde ettiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Tokyo'nun 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkını, rüşvet karşılığında elde ettiği iddiasının araştırıldığını açıkladı.

IOC'den yapılan yazılı açıklamada, daha önce İngiltere'de The Guardian gazetesinde de yer alan iddianın araştırıldığı duyuruldu.

1.3 MİLYON EURO'LUK ÖDEME

Haberde, Japonyalı yetkililerin 2020'de düzenlenecek olimpiyatlara ev sahipliği yapmak adına, eski IAAF Başkanı Lamine Diack'ın oğlu Papa Massata Diack ile bağlantılı bir hesaba 1 milyon 300 bin avro ödeme yaptığı belirtilmişti.

Rus atletlerin müsabakalarda doping yapmasına göz yumduğunu ve bir milyon avrodan fazla rüşvet aldığını itiraf etmesinin ardından görevinden istifa etmek zorunda kalan Lamine Diack'ın oğlu Papa ise IAAF'da o dönem danışman olarak görev alıyordu.

Tokyo'nun olimpiyatları rüşvet karşılığında kazandığı iddiası ilk olarak, ocak ayında WADA'nın bağımsız komisyonunun hazırladığı 2. raporda yer almıştı.

"TÜRKİYE, 4-5 MİLYON DOLARLIK SPONSORLUĞU ÖDEMEDİĞİ İÇİN DESTEĞİ KAYBETTİ"

Raporda, "2020 Olimpiyatları'nın adaylık sürecinde, Türk yetkililer ile IAAF eski Başkanı Lamine Diack'ın IAAF'da bağımsız danışman olarak çalışan oğlu Khalil Diack arasındaki görüşmeler, Türkiye'nin, Elmas Lig ya da IAAF için istenen 4 ile 5 milyon dolarlık sponsorluk ücretini ödemediği için Lamine Diack'ın desteğini kaybettiğini göstermektedir. Japonya ise ödeme yapmıştır. Bağımsız komisyon, görev alanına girmediği için meseleyi daha ileri boyutta soruşturmamıştır." ifadelerine yer verilmişti.

İSTANBUL, TOKYO'YA KAYBETMİŞTİ

İstanbul, 2013'ün eylül ayında yapılan oylamada, Japonya'nın başkenti Tokyo ve İspanya'nın başkenti Madrid ile yarışmıştı. İlk turu geçen İstanbul, 2020 Olimpiyatları'nın ev sahipliğini, finalde 96 IOC üyesinden 60'ının oyunu alan Tokyo'ya kaybetmişti.

Kaynak: AA / Spor

Lamine Diack Tokyo Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (33)

OF AMAN:

RÜŞVET HIRSIZLIK YALNIZ AKEPEYE AİTTİR, AKEPENİN ÜNVANINA KİMSE GÖZ DİKMESİN

14
26
yanıtYanıtla
abii:

pkss 2010 dikkat et hak hırsızları hedefte imiş. . .

yanıt0
yanıt0
zeynep:

türklerin hızlı yükselişi dürüst japonları bile rüşvet vermeye zorladıysa bizde iyi şeyler oluyor demektir. birden bire etrafımızı niye ateşe çevirdiler boşuna değil bizden korkuyorlar. bide birlik olsak neler yaparız.

22
15
yanıtYanıtla
APO:

herkezi kendileri gibi rusveci saniyorlar dunyada en gururlu insanlar japonlardir

11
15
yanıtYanıtla
Yelda:

japonlar dürüst ve onurlu insanlar onlar rüşvetle iş yapmaz. Olimpiyatlara ev sahipliği yapma hakkı bize verilseydi bile terör nedeniyle zaten vazgeçilirdi. Can güvenliğinin olmadığı canlı bombaların cirit attığı bir ülkede Olimpiyatları zaten düzenlemezlerdi ki. Terörü bitirin de ondan sonra kısmetse olimpiytları da yaparsınız

12
9
yanıtYanıtla
urfalı:

japonlar hakkında aynı düşünüyorum. fakat almanların ürettiği her malında aynı ünü vardı. bakın neler oldu. artık şu millet bunu yapmaz, bu millet bunu yapmaz deme şansım yok. işin sonunda ne olduğunu ortaya çıkacaktır.

yanıt3
yanıt10
mehmet:

ve hayatinda hic japon gormemis tanimamis olan yelda konustu :D

yanıt7
yanıt2
cevap:

sen japonlarınkinimi yedin niye rüşvetle iş yapmazlar paranın döndüğü yerde herşey olur

yanıt9
yanıt2
11111:

yekda sende kina yakarsin saak

yanıt5
yanıt2
urfalı Türkmen:

işte avrupa budur. rusların nasıl kazandığına böylece ortaya çıkmış oldu. para ve şöhret için hristiyan dünyasının yapamayacağı hiç bir şey yoktur. işte biz bu avrupaya girmek için nerede ise herşeyimizi vermek üzereyiz.

15
5
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title