Haberler

Tokat Hevesle Başladığı Ahşap Oymacılığının Kentteki Tek Üreticisi Oldu

Tokat'ta 40 yaşındaki Mehmet Çakar, 20 yıl önce merak duyarak başladığı ahşap oymacılığının kentteki tek üreticisi oldu.

Tokat'ta 40 yaşındaki Mehmet Çakar, 20 yıl önce merak duyarak başladığı ahşap oymacılığının kentteki tek üreticisi oldu.

Tokat'ta ailesi ile birlikte yaşayan Mehmet Çakar, 20 yıl önce babası Süleyman Çakar'ın Taşhan'da bulunan iş yerine giderek burada eski eşyaların tamirat işlerine yardım ederken, aynı yerde ahşap oyma sanatıyla uğraşan kişilere heveslendi. Bu mesleğe ilgi duyan Çakar, bir süre sonra ahşap oymacılığına başladı. Karşıyaka Mahallesi'ndeki atölyesinde bu işi sürdüren Çakar, Taşhan'da bir dükkan kiralayarak ürünlerini burada sergilemeye başladı. Zaman içerisinde mesleğin yok olmaya yüz tutmasıyla kentte ahşap oyma alanında üretim yapan tek usta olarak kaldı.

İŞİ BIRAKMAYA KARAR VERDİM

Taşhan'da yaklaşık 7 yıldır kendi ürettiği ürünlerin satışını yaptığını söyleyen Çakar, Genellikle Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait tavan göbeği ağırlıklı olarak çalışıyorum. Tokat evlerinde bulunan tavan göbeğinin aynısını yapıyorum. Ayrıca kendi tasarlarımı da uyguluyorum. Tokat'ta üretim olarak benden başka kimse yok. Çok zor bir iş, hem beyniniz hem de bedeniniz yoruluyor. Bir parça için 6 ay, 1 sene çalıştığım oluyor dedi. Ürünlerde çam ağacı kullanıldığını ifade eden Çakar, yaptığı çalışmaların daha çok Tokat dışında değer gördüğünü belirtti. Taşhan'da 7 yıl önce Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğünden aylık 100 liraya tuttuğu dükkan kirasının son iki yılda yapılan zamla 350 liraya yükseldiğini kaydeden Çakar, Biz el sanatı yapıyoruz. 350 lira kira verdiğimizi söyleyince 'çok ucuz' diyorlar. Taşhan'a 6 ay boyunca kışın kimse girmiyor. Sadece yazın 6 ay buraya insanlar geliyor. Zaten sattığımız ürünler belli. Bu yüzden işi bırakmaya karar verdim diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Çakar Mehmet Çakar Karşıyaka Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title