Haberler

Tire Kaymakamı Tanrıseven Açıklaması

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, var güçleriyle Tire'de yükseköğrenimi geliştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, var güçleriyle Tire'de yükseköğrenimi geliştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Tanrıseven başkanlığında bir araya gelen Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ilçede fakülte kurulması çalışmalarını değerlendirildi.

Uygun şartlar sağlandığında Tire'ye fakülte kurulmasına Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) da destek vereceğine inandığını belirten Tanrıseven, "İlçemizin İzmir'e yakınlığı, ulaşım imkanları ve yüksek ekonomik potansiyeli gibi avantajları var. Var gücümüzle yükseköğrenimi Tire'de geliştirmek için çalışacağız." dedi.

Tanrıseven, ihtisas alanlarının seçiminde tarım ve hayvancılıkla ilgili bölümlere öncelik verilmesinin bölgenin ihtiyaçları açısından önemli olduğunu vurgulayarak, öğrenci yurtları ihtiyaçları için planlamaların da vakit kaybedilmeden yapılması gerektiğine işaret etti.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de yeni yapılacak yükseköğrenim kurumları için belediyenin tüm imkanlarının seferber edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Tayfur Çiçek İzmir Tire Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title