Haberler

Tihek'ten Gazipaşa Emniyet Müdürlüğünde İnceleme

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan ve beraberindeki heyet, bir terör şüphelisinin ölümüne ilişkin, Antalya Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan ve beraberindeki heyet, bir terör şüphelisinin ölümüne ilişkin, Antalya Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü girişinde AA muhabirine açıklama yapan TİHEK Başkanı Süleyman Arslan, "Basına intikal eden üzücü bir olay var. Bir şahsın burada, emniyette bulunduğu sırada intihar ettiğine dair bir bilgi kamuoyuna yansıdı. Biz de burada inceleme yapmayı kararlaştırdık. Konunun önemine binaen ben de kurum başkanı olarak oluşturduğumuz heyetle buraya geldim. Bu konunun takipçisi olacağız." dedi.

Bu olayı münferit bir olay olarak düşünmediğini belirten Arslan, kurum olarak kendileri açısından nezarethanelerin en üst standartlarda olması gerektiğini kaydetti.

Bunun için de yerinde inceleme yapmak üzere emniyet binasına geldiklerini ifade eden Arslan şöyle devam etti:

"Hakkında mahkumiyet kararı verilinceye kadar, isteriz ki buralar misafirhane tarzında yerler olsun. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu olarak uzun vadede, belki de hemen başlatabileceğimiz nezarethanelerimizin iyileştirme projemiz var. Bir olumsuz durum varsa bir kişisel durum varsa bunlar da tabii dikkate alınabilir. Biz sadece durumu yerinde tespit etmek için buradayız. Konunu takipçisi olduğumuz tüm kamuoyuna duyurulur."

Antalya'da güvenlik güçlerince yol uygulaması sırasında durdurulan otobüste bulunan ve üzerinden sahte kimlik çıktığı belirtilen M.A (19), terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla arandığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. M.A'nın, işlemlerinin sürdüğü Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının 3. katından 16 Aralık'ta atladığı ve yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Arslan Gazipaşa Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title