Haberler

"The Ball" Kadıköy'de!

Güncelleme:

Futbolun gücünden yararlanarak sosyal değişime katkı sağlamayı amaçlayan ve 3800'ü aşkın kişinin imzaladığı futbol topu, Kadıköy Belediyesi Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi'nde çocuklarla buluştu

Futbol dünyada binlerce kişinin oynadığı milyonlarca kişinin de izlediği bir oyun. "Spirit of Football" ekibi futbolun bu gücünden faydalanarak sosyal değişime katkı sunmak isteyen kar amacı olmayan bir oluşum. Bu amaçla yıllardır dünya kupalarından önce kadın, erkek, LGBTİ, yaşlı, engelli, göçmen, mülteci demeden dünyayı gezdirdikleri futbol topunu "Tek Top, Tek Dünya" sloganıyla binlerce kişiye imzalatıyorlar. 3800'ü aşan bu imzaların arasında dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan Liverpool'un oyuncuları da, Ege sahillerinden Avrupa'ya botla geçip sığınan Suriyeli mülteci çocuklar da var. 2018 Dünya Kupası'na paralel bir şekilde İngiltere'den başlayarak birçok ülke ve şehirde imzalanan "The Ball", Kadıköy'e geldi. Kadıköy Belediyesi Kemal Sunal Parkı'na gelen Spirit of Football ekibi, Kadıköy Belediyesi Etüt Merkezi öğrencileriyle buluştu. Topa Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun yanı sıra çocuklar da imza attı.

Etkinlikte çocuklar sunumdan sonra yaptıkları resimleri grafiti sanatçıları vasıtasıyla parkta bulunan duvarlara işlediler.

"TEK TOP, TEK DÜNYA"

Etkinlik çocuklara "The Ball"un hikâyesini anlatan bir sunumla başladı. Sunumu yapan Andrew Aris gazetemize yaptığı açıklamada "Bu projenin asıl amacı; yetenekleri, bilgileri ve yeterlilikleriyle topluma katılımlarını en üst seviyeye çıkartmak için katılımcıları güçlendirmek. Futbolun Ruhu'nun Dürüst Oyun yöntemlerini temel alıyoruz. Bu şekilde, The Ball'u yani futbolun olimpiyat meşalesini ve küresel dürüst oyun yolculuklarını içeren bir tanım yapıyoruz. Dürüstlük ve adillik kuralları atölyelerdeki tüm etkileşimleri yöneten temel prensibimiz. Sanat, atölyeye katılanların geri bildirimlerinin üretilmesi ve "Tek Top, Tek Dünya / One Ball,One World"ün sınırlar ötesi genel bir hareket çağrısı olarak insanları birleştirmek için bir araç niyetiyle kullanılmıştır. Çünkü ne futbol oynamak için ne de sınırların diğer tarafıyla iletişim kurabilmek için yaygın konuşulan tek bir dile ihtiyacımız yoktur." dedi.

Etkinliğin faydalarıyla ilgili konuşan Aris, "Bu etkinlik farklı sosyal katmanlardan insanların birlikte çalışması, yerel bir ağ oluşturulması ve önyargıların kırılması için bir araya getirilmesine olanak sağlıyor. Test edilmiş ve kapsayıcı yöntem, sosyal birleşme, uyumluluk, yenilikçi problem çözümü, barış ve demokrasi inşasına olduğu kadar cinsiyet eşitliği ve gençlik güçlendirmesi gibi birçok sosyal başlığa da bu etkinlik aracılığıyla temas ediyoruz. Bu konudaki düşüncelerimizi binlerce insanla paylaşmış oluyoruz. Bu toptaki imzalar da insanların bu konularda bizim gibi düşündüğünü beyan etmelerini sağlıyor."

"REKABET AYDINLIĞA DÖNÜŞÜYOR"

Topu imzalayanların arasında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da vardı. Nuhoğlu Spirit of Football ekibinin kameralarına yaptığı açıklamada, "Futbol dünyada en çok oynanan sporlardan biri. Tüm bu ülkelerdeki insanların bu güzel ve doğru amaçlar uğruna futbolu kullanarak birleşmesinin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. En azından rekabet içeren bir yarışma bu emeklerle birlikte sevgi, barış, umut ve aydınlığa dönüşüyor. Tek dünya tek futbol!" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi Aykurt Nuhoğlu Liverpool Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title