Haberler

Teröristlere "Şehit" Diyen DTP'li Tutuklandı

Siirt'teki Çatışmada Ölü Ele Geçirilen Şanlıurfalı Teröristlere "Şehit" Dediği İddia Edilen DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir'in de Aralarında Bulunduğu 6 Kişiden 1'i Tutuklandı.

Siirt'teki çatışmada ölü ele geçirilen Şanlıurfalı teröristlere "şehit" dediği iddia edilen DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 6 kişiden 1'i tutuklandı.

Geçtiğimiz 29 Ağustos'ta Siirt'in Pervari ilçesi Doğanca köyü kırsal kesiminde çıkan çatışmada öldürülen 7 teröristten Suruç doğumlu 31 yaşındaki "Hebun" kod adlı Müslüm Solmaz ile 24 yaşındaki Suruç doğumlu "Cudi-Cesur GAP" kod adlı Mehmet Kurttekin'in cenazeleri, ailelerinin tüm girişimlerine rağmen verilmeyince Suruç ilçesinde DTP'li olduğu öne sürülen bir grup eylem yapmıştı. Grup daha sonra terör örgütü lehine slogan atmış, ölen teröristler için "şehit" demişti.

Suruç'taki açıklamanın ardından Şanlıurfa'nın Suruç ilçe nüfusuna kayıtlı Müslüm Solmaz'ın Gaziantep'in Nizip ilçesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine taziye ziyareti için yürüyüp bölücü başının posterlerini açtığı öne sürülen DTP'lilerle ilgili olarak Şanlıurfa'da başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma doğrultusunda, aralarında DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir'in de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. DTP İl Başkanı Mustafa Demir ile DTP üyesi olduğu bildirilen 5 kişi, gözaltında tutuldukları

Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yoğun güvenlik önlemleri altında getirildikleri Suruç Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan 6 kişiden Yasin K., Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. DTP'li olduğu ileri sürülen Yasin K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliyeye çıkarılan DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir, Hamit B., Celal B.,

Halil B., Habeş S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DTP İl Başkanı Mustafa Demir ve beraberindeki 5 kişinin terör örgütü PKK mensupları için yaptığı konuşmada teröristlerden ''şehit'' diye söz ettiği ve Yasin K.'nin ise terör örgütü lehine slogan atıp terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterini taşıdığı iddia edilmişti.

Öte yandan, aynı gün Gaziantep'in Nizip ilçesinde de DTP'li bir grup yürüyüş yapmış, terör örgütü lehine sloganlar atmıştı. Olayla ilgili olarak 11 kişi gözaltına alınmış, aralarında DTP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Tunç da olmak üzere 9 kişi tutuklanmıştı.

(FÖ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title