Haberler

Tereddüt'e Batum'dan 2 Ödül

YEŞİM Ustaoğlu'nun yönettiği "Tereddüt" filmi, Batum Uluslararası Arthouse Film Festivali'nde iki ödül birden kazandı.

YEŞİM Ustaoğlu'nun yönettiği "Tereddüt" filmi, Batum Uluslararası Arthouse Film Festivali'nde iki ödül birden kazandı.

Yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun ulusal ve uluslararası alanda eleştirmenlerden büyük övgü alan son filmi "Tereddüt", bu yıl 12'ncisi gerçekleşen ve dün sona eren Batum Uluslararası Arthouse Film Festivali'nde iki ödülün sahibi oldu. Jüri başkanlığını İranlı yönetmen Mohsen Makhmalbaf'ın yaptığı uluslararası yarışma bölümünde " En İyi Yönetmen Ödülü" Yeşim Ustaoğlu'na, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" de Ecem Uzun'a verildi.

İstanbul Film Festivali'nin Altın Lale Ulusal Yarışması'nda En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Müzik Ödülü'nü kazanan "Tereddüt", Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nden FIPRESCI Ödülü ile Genç Cadı Ödülü'nü, Bilkent Sinefest'ten En İyi Yönetmen Ödülü'nü, Sofya Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü'nü, Uluslararası Kerala Film Festivali'nden En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini, Uluslararası Hayfa Film Festivali'nden de Jüri Özel Ödülü'nü almıştı. "Tereddüt", Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma'sından ise "En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Kadın Oyuncu", Ulusal Yarışma bölümünden de "Film-Yön Derneği En İyi Yönetmen" ve "En İyi Kadın Oyuncu" dallarında ödüllerle dönmüştü.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşim Ustaoğlu Ecem Uzun İstanbul Batum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title