Haberler

Temel" ile "Fadime" Tiyatro Sahnesinde

Yılmaz Okumuş'un kaleme aldığı "Evli ve Zavallı-Temel ile Fadime" oyunu, tiyatroseverlerle buluşacak.

Yılmaz Okumuş'un kaleme aldığı "Evli ve Zavallı-Temel ile Fadime" oyunu, tiyatroseverlerle buluşacak.

Seymen Aydın ve Buse Sinem İren'in, "Temel" ile "Fadime"yi canlandırdığı oyun, 22 Ocak'ta Duru Tiyatro'da sahnelenecek.

Daha önce "Sümela'nın Şifresi Temel", " Moskova'nın Şifresi Temel", "Bizum Hoca" ve "Oflu Hoca" filmlerinin senaryosunu kaleme alan Yılmaz Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun ailelere hitap eden bir yapısı olduğunu söyledi.

Okumuş, oyunun prömiyerini Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleştirdiklerini belirterek, 3 bölümden oluşan oyunda, kadın-erkek ilişkilerini mizahi bir dille aktardıklarını dile getirdi.

Oyunun canlı müzikle desteklendiğini aktaran Okumuş, "Oyun, isminden yola çıkarak 'evlilik zavallılıktır' mesajı vermiyor. Tam aksine, 3 bölümde de bir evlilikte yapılan yanlışları anlatıyoruz. Karı-koca olan Temel ile Fadime'yi önce Taş Devri'nde izliyoruz. Tarihteki ilk kadın-erkek çatışmalarını görüp, daha sonra günümüzde ve 2500'lü yılındaki Temel ile Fadime ile bu sorunların nasıl ve neye dönüştüğü anlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şubat sonu Karadeniz turnesi

Yılmaz Okumuş, oyunun içinde barkovizyon da olduğunu kaydederek, şöyle konuştu.

"Daha önceki filmlerimde oynamış ağabeylerimiz, kardeşlerimiz de fonda oyuna katkıda bulunuyor. Bir sitkom gibi devam ediyor arkadaki görüntüler. Oyunun sonunda duayen oyuncu Salih Kalyon barkovizyondan geliyor ve Temel ile Fadime'ye yanlış yolda olduklarını söylüyor. Yani biz, evlilikte yapılmaması gereken 9 kusurlu hareketi gösterip güldürüyoruz. Küçücük, güldüğümüz meseleler yüzünden kim bilir kimlerin evlilikleri bitti. Evliliğin güzel bir müessese olduğunu vurgulayan çok tatlı bir oyun."

Canlı müzikleri Serkan Aydın ve Okan Kaya tarafından yapılan oyunun yönetmenliğini Okumuş ile birlikte Erdem Baş üstleniyor.

Tiyatro Komika tarafından sahnelenen oyun ayrıca 24 Ocak, 23 Şubat, 18 Mart ve 11 Nisan'da Grand Pera Emek Sahnesi'nde, 1 Mart'ta Kozyatağı Kozzy'de izlenebilecek.

Şubat ayı sonunda Karadeniz turnesine çıkacak ekip, 24 Şubat'ta Samsun'da, 25 Şubat'ta Rize'de ve 26 Şubat'ta Trabzon'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Okumuş Seymen Aydın Beyoğlu Moskova Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title