Haberler

    Yandex Panorama Servisine 5 Yeni Şehir Ekleniyor

    Mevcut servis ve ürünlerin yanına yenilerini eklemeye hazırlanan Yandex, 2013’te de hız kesmemeye niyetli.

    Hasan Genç - - Rusya merkezli arama motoru Yandex'in Türkiye macerasında 1,5 yıl geride kaldı.

    Google'ın %90'larda ezici bir paya sahip olduğu Türkiye arama motoru pazarında Yandex yerelleştirdiği servis ve ürünleri ile öne çıkmak istiyor.

    Bugün Yandex ile Akınsoft arasındaki işbirliğinin duyurulduğu basın toplantısı sırasında konuşan Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ önemli bilgiler verdi.

    1,5 yıl içinde yoğun bir pazarlama faaliyeti yürüten Yandex, Türkiye'deki internet kullanıcılarının %31'ine ulaşmayı başardı. Yalçındağ, tekil kullanıcı sayısının son 1 yıl için %248 arttığını, arama sayısında ise artışın %600 olduğunu söyledi.

    Panoramalar büyüyor

    İstanbul, İzmir, Ankara ve Kocaeli'nin panoramik görüntülerini sunan Yandex Panorama servisine önümüzdeki günlerde Bursa, Muğla, Antalya, Aydın ve Nevşehir illeri de dahil olacak. Bu illerdeki çekimlerin tamamlandığı ve yeni illerin de Yandex Panorama Servisi'ne dahil edileceği açıklandı.

    Yandex.Browser futbolu sevdi

    Mehmet Ali Yalçındağ, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri ile yaptıkları işbirliği sonucu kullanıma sunulan kulüplere özel browserlar ile dünyada bir ilke imza attıklarını, Yandex.Browser ile futbol kulüpleri için de yeni bir gelir modeli oluşturduklarını, diğer futbol kulüpleri için de tarayıcı geliştirmek için görüşmelere devam ettiklerini söyledi.

    Şehirlere özel internet tarayıcısı

    Yandex yerelleştirme konusunda da yatırımlarına devam ediyor. Yandex yılın ikinci yarısından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile her şehre özel bir Yandex.Browser sunmaya hazırlanıyor. Şehir tarayıcılarında şehirlere özel bilgilere hızlı ve kolay erişim sağlanması hedefleniyor.

    Yandex'in arayüzü değişiyor

    Mehmet Ali Yalçındağ, "Büyük bir sürprize hazır olun, dünyada belki de hiçbir arama motorunun yapmaya kalkışamayacağı bir yenilik ile karşınıza geleceğiz. Önümüzdeki günlerde ileri teknoloji ürünü olan yepyeni yüzümüz ile de karşınızda olacağız." açıklamasında bulundu. Silikon Vadisi'ndeki Yandex Laboratuvarlarında çalışan mühendislerin Carnegie Mellon Üniversitesi ile birlikte akıllı televizyon kullanıcılarına özel bir uygulama üzerine çalıştıkları bilgisini veren Yalçındağ, bu uygulama ile kullanıcıların el hareketleri ile tüm içerikleri kontrol edebileceklerini söyledi.

    Peki, siz Yandex servislerini kullanıyor musunuz?

    Yandex ürün ve servisleri hakkındaki düşüncenizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

    Hasan Genç - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mehmet Ali Yalçındağ Rusya Federasyonu Hasan Genç Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title