Haberler

    Woody Allen, Sony Cinealta F65 ile Dijitale Geçiyor

    İlk 4K dijital çekiminde Woody Allen'a görüntü yönetmeni Vittorio Storaro destek veriyor.

    -

    Sony, ünlü yönetmen Woody Allen'ın ilk dijital çekimi için Sony CineAlta'yı seçtiğini duyurdu. Allen bu özel proje için Sony'nin CineAlta F65 kamerasıyla çekim yapacak ve filmin ana kopyası 4K çözünürlükte hazırlanacak. F65 uzun zamandır dünyanın dört bir yanındaki film yapımcıları tarafından tercih ediliyor. Bunlardan biri olan başarılı görüntü yönetmeni Vittorio Storaro, henüz adı açıklanmamış filmde Allen ile birlikte çalışacak.


    1977 yapımı klasik film Annie Hall, en iyi film ve en iyi yönetmen dahil olmak üzere dört Oscar ödülü kazandı. 1979 yılında Allen, geniş ekran formatında filme alınan Manhattan'ı yazıp yönetti. O günlerde geniş ekran formatı genellikle daha büyük aksiyon filmlerinde kullanılıyordu.


    Kıyamet, Reds ve Son İmparator filmleriyle üç kez Oscar ödülü kazanan görüntü yönetmeni Storaro, sektördeki en iyi isimlerden biri olarak kabul ediliyor. Storaro son birkaç yılda profesyonel çalışmalarını dijital teknolojilere ayırdı.


    Sony'yi ilk kez 1983'te test eden Storaro, dönemin teknolojisinin hassas renk kompozisyonundan ve HD kalitesinden etkilenmişti. Bu testlerin sağladığı güvenle çalıştığı Kıyamet filmi, ona Oscar ödülü kazandırmıştı. 1983'ten bu yana hem Sony hem de Storaro çok değişti. Hikaye anlatıcılara izleyicilerle daha etkili yollar üzerinden bağ kurma imkanı tanıyan yeni iş akışları ve görüntüleme teknikleri geliştirildi. Bunun en son örneği olan 4K, film yapımcılarına ve görüntü yönetmenlerine mümkün olan en etkileyici ve cazip görüntüleri sunuyor. Allen ve Storaro bunu iyi bildiği için yeni projelerinin ana kopyasını 4K çözünürlükte hazırlamaya karar verdi.


    Storaro, F65'i kullanma kararıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Sony F65'in favori kompozisyonum olan 1:2'de, 16 bit renk derinliğiyle güzel 4K görüntüler kaydedebildiğini görmüştüm. Dolayısıyla Woody bu sene beni arayıp geçici adı 'WASP 2015' olan yeni filminin görüntü yönetmeni olmamı istediğinde, kararımı çoktan vermiştim. Dijital dünya yolculuğuna birlikte başlamamız için onu filmi dijital formatta çekmeye ikna ettim. Sony F65'in zamanı geldi!"


    Sony Avrupa Sinematografi Avrupa Pazarlama Müdürü Ainara Porron, "Woody Allen'ın ilk dijital çekimi için Sony CineAlta'yı tercih etmesi, Sony için gurur verici. "Bu, film sektörüne ne kadar değer verdiğimizi bir kez daha kanıtlıyor ve Sony CineAlta'nın yönetmenler ve görüntü yönetmenlerinin ilk tercihi olduğunu gösteriyor." dedi.




    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Woody Allen Sony Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title