Haberler

Trend Micro: Sitelere Erişimde Güvenli Kaynaklar Kullanın

Güncelleme:

Güvenlik yazılımı şirketi Trend Micro, Twitter yasağı nedeniyle son günlerde VPN servisini kullananlara önemli uyarılarda bulundu.

Şirket, kullanıcıların son dönemde kısıtlı sitelere erişimde yoğun olarak başvurdukları alternatif yöntemleri kullanırken kim olduğu bilinen ve güvenilir kaynaklardan yararlanmalarını tavsiye etti.

BİLGİSAYARLAR İÇİN GÜVENLİK TEHDİDİ

Son dönemde internet kullanıcıları istedikleri sitelere herhangi bir kısıtlama olmadan erişebilmek için yoğun olarak tünel siteleri, DNS sunucusu değişimi ve VPN programı kullanmak gibi yollara başvuruyor. Trend Micro, erişimde bu tarz yöntemlerin kullanılmasının, bilgisayarlar için güvenlik tehdidi oluşturabileceğine dikkat çekti. Güvenilir olmayan DNS'lerin kullanımının pishing adı verilen yemleme yöntemiyle kişisel bilgilerin sızmasına neden olabileceğini vurgulayan şirket, DNS ayarları değiştirme konusunda kullanıcılara özellikle bilinen ve güvenilir DNS sağlayıcılarını tercih etmelerini öneriyor.

Genellikle varolan erişim yöntemlerine alternatif olarak çalışan bu çözümlerin kullanımı sırasında oluşabilecek arka kapılardan sakınmak için iyi bir internet güvenliği ürünü kullanılması oldukça önemli bir nokta.

Kaynak: Haberler.Com / Teknoloji

Trend Micro Twitter Teknoloji Haberler

500

Yorumlar (4)

izmirli bozkurtcaca@hotmail.com:

SÖMÜRGECİ EMPERYALİST VE DÜNYA YAŞAMINA MÜDAHALE EDEN MASON FİRMALARIN VE ÜLKELERİN MALLARINI KULLANMIYORUM

8
8
yanıtYanıtla
FUNNYgalipsev@hotmail.com:

Kullanıyorsun..! Eğer kullanmıyor olsaydın, o mesajın buraya kadar gelemezdi.. :) Çocuk mu kandırıyorsun..?

yanıt0
yanıt0
yasa reis yolundayizhgyt54er@gmail.com:

ama once bilgisayasiz elektriksiz bu yorumu nasil yazdigini bizede ogret denedim denedim olmuyo

yanıt0
yanıt0
HelloBurkipolat.of.burak@gmail.com:

Bence bir ilgisi yok,kullanılan DNS adresleri zaten GOOGLE yasal DNS adresleridir.Yapsa GOOGLE amcamız çoktan dünyayı krize sokardı.Takılmaması gereken bi olay olmuş

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title