Haberler

    Telefon ve Tabletinizi Beyin Dalgaları ile Kontrol Edin

    Muse isminde bir kafa bandı sayesinde beyin faaliyetleri ile akıllı telefon ya da tabletinizi kontrol edebileceksiniz.

    Emre Çetinkaya - - Eskiden sadece bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz şeyler gerçek olmaya başladı. Bundan 5-10 yıl önce insanlara beyin dalgalarıyla cihazların kontrolü mümkün olacak deseydik belkide kimse inanmayacaktı. Ancak artık bunların gerçeği bile yapıldı. Muse isimli kafa bandı beyin faaliyetleri ile akıllı telefon ya da tabletinizi kontrol etmenize olanak sağlıyor. Ayrıca Muse Android ve iOS cihazlarla uyumlu olarak çalışabiliyor.

    Film, müzik, oyun, tiyatro, bilim ve teknoloji alanlarında projesi olan insanların ihtiyaç duydukları paraları elde etmesine olanak sağlayan uluslararası İndiegogo sitesinde, Muse isimli kafa bandı projesiyle ihtiyacı olan 150 bin dolarlık desteği elde eden Toronto merkezli InteraXon, Muse'i yakında hayata geçirecek. Yani yakında televizyonunu ya da dizüstü bilgisayarını taktığın kafa bandı sayesinde kontrol edebileceksiniz.

    Muse için İndiegogo'da başlatılan kampanya 7 Aralık'ta sona erdi. InteraXon, hedefi olan 150 bin doları aşarak 287.472 bin dolarlık destek toplamayı başardı. Şimdilik bu teknoloji bazı cihazlarla sınırlı kalsa da ileride birçok şeyi beyin dalgalarımız ile kontrol edebileceğimizi öngörmemiz yanlış olmaz.

    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Muse Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title