Haberler

    Swatch Akıllı Saat Geliştiriyor

    İsviçreli üretici akıllı saat konusundaki politikasını değiştirdi.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Swatch, Apple Watch'la kafa kafaya gitmek için akıllı saat üzerinde çalışıyor. İsviçreli üretici renkli akıllı saatlerini üç ay içinde çıkaracak. Swatch CEO'su Nick Hayek'in açıklamalarına cihaz hem Android hem de Windows Phone'u destekliyor. NFC'le iletişimi sağlayacak olan saat aynı zamanda bir mobil ödeme özelliği de sunacak.


    Anlaşılan Swatch akıllı saat pazarındaki büyümeyi ve geliri gördü. Daha önce yapılan açıklamalar akıllı saatlere destek vermiyordu, ancak işler değişti. Analistlere göre akıllı saat pazarı 2015'te büyümesinin asıl başlangıcını yaşayacak ve 2016'da daha büyük bir ivme kazanacak. Şu anda akıllı saat pazarında Apple, Samsung, LG ve Motorola var. Ayrıca Tayvanlı üretici HTC de bu listeye dahil olabilir.


    Swatch saat dünyasında tanınmış markalardan biri ve aynı zamanda dokunmatik saat deneyimine de sahip. Swatch grubuna bağlı olan Tissot daha önce altimetre ve pusula içeren dokunmatik ekranlı dalgıç saati çıkarmıştı. Bu saat bir dalgıcın ne kadar aşağıya indiğini ölçüyordu. Ayrıca Swatch Paparazzi'yi de akıllı saatlerin atalarından biri olarak düşünebilirsiniz. Paparazzi modeli radyo sinyalleri aracılığı ile kullanıcılara hava durumu, haber başlıkları, spor sonuçları gibi bilgiler sunuyordu. Bu saatte Microsoft'la yapılan ortaklık var. Paparazzi başarısız olsa da akıllı saatlerde verilerin nasıl işleneceğini öğrenmek konusunda yardımcı oldu diyebiliriz.




    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Apple Watch Hasan Uğur Swatch Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    Hakan Hakan:

    Bu tür bir saat yıllardır var ilk bu tarz saati COOKOO çıkarttı, diğer taraftan Cogito da şarj gerektirmeyen bir akıllı saat, yeni bir şey değil ki. . .

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title