Haberler

    Koronavirüsle Birlikte Kawasaki Hastalığı 30 Kat Arttı

    İtalya sınırlarında gerçekleştirilen bir araştırma koronavirüs ile ilgili bir başka gerçeği ortaya koydu.

    İtalya sınırlarında gerçekleştirilen bir araştırma koronavirüs ile ilgili bir başka gerçeği ortaya koydu. Araştırmaya göre yeni tip koronavirüs salgınıyla birlikte çocuklar arasında görülen kawasaki hastalığı ciddi bir artış gösterdi. Koronavirüs salgınından en çok etkilenen Bergamo / İtalya'da salgınla eş zamanlı olarak kawasaki hastalığının 30 kat arttığı açıklandı.

    Kawasaki Hastalığı ve Koronavirüs İlişkisi İnceleniyor

    İtalya'da, koronavirüsten en çok etkilenen bölge olan Bergamo'da bulunan Papa Giovanni XXIII Hastanesi'nde gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, koronavirüs ile kawasaki hastalığı arasında bir bağlantı olabileceği ortaya çıktı. Uzmanlar, salgınla birlikte çocuklarda görülen kawasaki hastalığı vakalarında da 30 kat artış gözlendiği belirtti. Salgından önce kawasaki vakalarının ortalama her üç ayda bir kişi şeklinde gözlendiği ifade edilirken, salgın süresince bir ayda on kawasaki vakası görüldüğü söylendi. Kawasaki hastası olan 10 çocuğun 8'inde koronavirüse karşı antikor geliştirildiği de belirtildi.

    Araştırmacılar, koronavirüsü ile kawasaki hastalığının şiddetli olan türünün arasında bir bağlantı olduğuna inanıyor. Koronavirüs salgınından etkilenen diğer ülkelerde de kawasaki benzeri başka hastalıkların artabileceğine yönelik uyarıda bulunan uzmanlar, kawasaki hastalığının semptomlarının bilindiğini ancak başka ülkelerde ortaya çıkabilecek farklı semptomlarda daha şiddetli hastalıkların olması ihtimalinden dolayı, kawasaki benzeri hastalık tanımının kullanıldığını belirtti.

    1967 yılında Japonya'da Dr. Tomisaku Kawasaki tarafından teşhis edilen ve bu nedenle kawasaki hastalığı denilen hastalık, çocuklar arasında görülüyor. Kalbi etkileyen ve fark edilmediği, tedavi edilmediği durumlarda ileriki yaşlarda çok daha büyük sorunlara neden olabilen bir hastalık olan kawasaki hastalığı ile ilgili çok daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Kawasaki Hastalığı Koronavirüs İtalya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title