Haberler

    İwatch Daha Satışa Çıkmadan Yasaklanabilir!

    Apple'ın akıllı saati iWatch daha satışa çıkmadan bazı ülkelerde yasaklanabilir.

    Emre Çetinkaya - -

    Apple'ın akıllı saati iWatch hakkında dedikodular ve sızıntılar neredeyse 1 yılı aşkın bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Ancak hala iWatch ortaya çıkmış değil. Akıllı saat hayranlarının merakla beklediği cihazın çıkmasına kısa bir süre kalmışken Apple için kötü bir haber geldi. Yakın zamanda üretimine başlanan iWatch, yasaklanabilir.


    Evet ilk başlarda bunu okuyunca şaşırmış olabilirsiniz ancak bu doğru. Daha önce Apple'ın Çinli bazı firmaların çakma Apple ürünlerini isim benzerliğinden dolayı yasaklattığını biliyoruz. Burada da benzer bir durum söz konusu. İsviçreli saat üreticisi Swatch'ın "iSwatch" isimli akıllı saati bir süredir satışta. "iSwatch" ve "iWatch" arasındaki isim benzerliği de ortada. Bu yüzden İsviçreli Swatch, iWatch'ın satışını yasaklatmak istiyor.


    Apple'ın iWatch için Türkiye de dahil olmak üzere birkaç ülkede isim hakkı için başvuruda bulunduğu biliniyor. Ancak bu ülkeler arasında yer almayan İsviçre ve iSwatch'ın satışta olduğu diğer birkaç ülkede iWatch'ın satışının yasaklanması söz konusu. Şimdilik ilk gelen bilgiler Apple'ın firmayla anlaşma yoluna gitmek istediği yönünde. Bakalım iki firma arasında anlaşma sağlanacak mı?








    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Swatch Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title