Haberler

Hackerlar LG Akıllı TV Modellerini Hedef Aldı

Güncelleme:

LG'nin WebOS TV yazılımının 4'ten 7'ye kadar sürümlerini kullanan akıllı TV modelleri hackerların hedefi oldu. Hackerlar, sisteme sızarak kendilerini kullanıcı olarak ekleyebiliyor ve tam yetkiye sahip olabiliyorlar. LG, güvenlik açığını kapatmak için bir güncelleme yayınladı.

Bilgisayarlara yapılan hacker saldırılarına artık hepimiz alıştık. Ancak kullandığımız artık her türlü cihaz akıllanmaya başladı. Kendi işlemcisi ve işletim sistemi olan akıllı TV modelleri de bunlardan biri. İşte hackerların hedefinde yer alan akılı TV markası ve onun modelleri.

Bazı akıllı TV modelleri için hack tehlikesi doğdu

Akıllı telefon piyasasında istediği başarıyı elde edemeyen LG, akıllı TV dünyasında da önemli bir darbe aldı. Buna göre hackerlar WebOS TV yazılımının 4'ten 7'ye kadar sürümlerini kullanan akıllı TV modellerini hedef aldı.

Buna göre söz konusu modellerde yer alan WebOS sürümleri korsanların sisteme sızmasına neden oluyor. Hackerlar, bu modellerde kendilerini cihaza kullanıcı olarak ekleyebiliyor. Bu güvenlik açığına neden olan hizmetin amacı LAN erişimi sağlamak. Ancak bir şekilde hackerlar bu bağlantı üzerinden LG akıllı TV modellerine sızmayı başardı.

Hackerlar LG akıllı TV modellerine kendilerini kullanıcı olarak eklemekte kalmıyor. Bu açık sayesinde sisteme sızan saldırgan bir süre sonra güvenlik duvarlarını da aşıp akıllı TV modelinde tam yetkiye sahip oluyor.

LG, akıllı telefon işine son darbeyi indirdi!

Saldırganların tam yetki aldıktan sonra TV içinde yer alan kişisel bilgilere ve kişisel medyalara erişmesi ise çocuk oyuncağı haline geliyor.

LG ise akıllı TV modelleri için hacker saldırısı sonrası ise kısa sürede bir güncelleme yayınladı. LG, bu akıllı TV hacker saldırısı için güncellemeyi dün yani 10 Nisan'da devreye aldı. İşte bu açığa sahip ve saldırıya açık olan LG akıllı TV modelleri:

webOS 4.9.7 – 5.30.40 çalıştıran LG43UM7000PLA

webOS 5.5.0 – 04.50.51 çalıştıran OLED55CXPUA

webOS 6.3.3-442 (kisscurl-kinglake) çalıştıran OLED48C1PUB – 03.36.50

webOS 7.3.1-43 (mullet-mebin) çalıştıran OLED55A23LA – 03.33.85

LG, akıllı TV modelleri için yaşanan bu hack tehlikesi açığının bu güncelleme ile tamamen kapattığını açıkladı. Ancak bu açık nedeniyle ne kadar modelin saldırıdan etkilendiği henüz belli değil. İçimizi rahatlatacak olan haber ise bu modellerin hiçbirinin Türkiye'de satılan modeller olmaması.

Akıllı TV modelleri için yaşanan hacker tehlikesi sizce de endişe verici mi? Sizce kullandığımız cihazlar akıllandıkça bu tür tehlikeler daha fazla mı canımızı yakacak? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Lg Güvenlik Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı? 1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title