Haberler

    Doğrulandı: Lenovo, Ibm Pc'den Sonra Motorola'yı da Aldı

    Page, 2014 yılında gelecek akıllı telefonlar için çok heyecanlı olduğunu söylüyor.

    Mahmut Saral - - Dün gece yaptığımız haberimizde Çinli Lenovo'nun Motorola'yı Google'dan satın almak üzere olduğundan söz etmiştik. Lenovo'nun bu işlem için Google'a 3 milyar dolar ödemeye hazır olduğu bildirilmişti. Bu bilgilerin gelmesinden kısa süre sonra da resmi duyuru geldi ve Lenovo'nun Motorola'nın mobil bölümünü bünyesine kattığı bilgisi onaylandı.

    Google'ın resmi blogunda bir açıklama yapan Google CEO'su Larry Page, 2.91 milyar dolar karşılığında Motorola'nın satışı konusunda Lenovo ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Bu anlaşmanın sektör ve kullanıcılar için önemli ve heyecan verici olduğunu dile getiren Page, dünyanın en hızlı büyüyen ve en büyük PC üreticilerinden bir tanesi olan Lenovo'nun Motorola ile mobil sektöre büyük katkılar sağlayacağını ve heyecan verici işlerin ortaya çıkacağını düşünüyor.

    Google, 2012 yılında Motorola'yı bünyesine katmıştı ve sonraki süreçte Moto X ve Moto G gibi Android telefon modelleriyle karşımıza gelmişti. Bu 19 ayı geçkin sürede Dennis Woodside ve tüm Motorola takımına teşekkür eden Page, ekibin harika işler çıkardığını ve 2014'te gelecek akıllı telefonlar için de çok heyecanlı olduğunu söyledi.

    Bu arada, Motorola'nın patentlerinin önemli bir bölümünün Google'ın elinde kalmaya devam edeceğini ekleyelim. Böylelikle Android ekosisteminin sürekliliğinin korunabilmesi için çalışmalar devam edecek.

    Firmalar arasında anlaşma sağlansa da henüz Amerika ve Çin hükümetlerince bir onay gelmedi. Bu tip anlaşmaların belli bir süre alabileceği söyleniyor.

    Bakalım Lenovo, Motorola ile nasıl işlere imza atacak...

    -

    Lenovo, 2005 yılında IBM'in ThinkPad bilgisayar bölümünü 1.75 milyar dolar ödeyerek satın almış ve bu satın alma büyük yankı uyandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Lenovo ile IBM, 2.3 milyar dolar karşılığında IBM'in giriş seviyesi sunucu bölümünün satışı konusunda anlaşmaya varmıştı. Görüldüğü üzere Çinli Lenovo, büyük oynamayı sürdürüyor.

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Larry Page Motorola Lenovo Ibm Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title