Haberler

Dijital Gazetecilik Masaya Yatırıldı

Sae Institute Tarafından Gerçekleştirilen Dijital Gazetecilik Panelinde Dijital Derya'da Yaratıcılık Konuşuldu.

SAE Institute tarafından düzenlenen "Dijital Derya'da Yaratıcılık" konulu panelde "İletişim Yöntemlerinin hızla geliştiği bu dönemde sanal ağa bağlı her birey bir haberciye dönüşecek mi?" sorusuna uzmanlar tarafından cevap arandı.

Panelin sonunda, yenidünyanın yarattığı en önemli mesleklerden biri olan Dijital Gazetecilikle ilgili tüm sorular cevaplarını buldu. Panelin sonunda, SAE Institute tarafından Mart ayında eğitim verilmeye başlayacak olan Dijital Gazetecilik Sertifika Programına 10 gazeteciye %50 liyakat bursu verileceği de duyuruldu.

"Dijital Derya'da Yaratıcılık" konulu paneli düzenleyen SAE Institute Türkiye Kurucu Temsilcisi Hakan Kurşun panelle ilgili görüşlerini şöyle belirtti: " Türkiye'de de Dijital Gazeteciliğin hızla geliştiğini görüyoruz. Türkiye'de online semt gazetelerinin olması bu hızın bir örneğidir. Yazılım tasarımı ve dijital dağıtım yöntemleri geniş kitlelere öğretildiği zaman bu sektörler daha da gelişecektir. Dijital Derya'da Yaratıcılık Panelini düzenlememizin amacı aslında denize yeni bir platform kurmayı sağlamaktır. Panelimizin konuşmacıları kendi konularında uzman ve çok değerli insanlardan oluşuyor. Dijital ortamda bilgi derleme, takip etme ve karar verme süreçleri belirli hızlarda gerçekleşiyor. Amacımız bu panelde zamanı biraz yavaşlatarak konuları derinlemesine tartışmaktır.

Panelin birinci oturumunda "Dünya'da ve Türkiye'de Dijital Gazetecilik" konu başlığı çerçevesinde 4 önemli konuşmacı yer aldı. Oturumun ilk konuşmacısı Hürriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge, bir dijital gazetecilik başarı hikayesi olarak www.hurriyet.com.tr 'nin var oluş sürecini paylaştı. Diğer konuklarsa Netbook Media Reklam Satış Şirketi CEO'su Emre Tümer, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aslı Tunç ve IP TV Derneği Başkan Vekili Atıf Ünaldı oldu.

Panelin ikinci oturumunun konuşmacıları olan SAE Institute Türkiye Kurucu Temsilcisi Hakan Kurşun, Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan ve Myspace Türkiye İçerik Müdürü Volkan Çağsal, Dijital Yayıncılığın Kültürel Değişime Etkisi'ni tartıştı.

Panelin son oturumunda Brightwell Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, "Dijital Yaşam: bir şizofreni mi yoksa bol oksijenli yeni bir dünya mı?" konu başlığında bir sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: CnetTurkiye.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title